Saturday, July 25, 2009

~The Origin~"Disturbia"

30/04/2009 pada kol 11.00PM
Pada Mlm yg penuh kecoh dan panas
(sbb rmai sgt org dlm rmh sewa aku)

sorry sbb lmbt sgt update cite..hehehehe
okla...pda mlm tu..aku yg baru dtg dri kl(sbb dah abis exam) trus dtg ke shah alam sbb 1tujuan :


HIGHLAND TOWER...!!!

so...stba je kat rmh sewa aku,trus aku kemas2kan brg2 yg perlu aku bwk kat highland tower tu nnt,antaranya camera compaq,torchlight,video cam,snjata tjam n air coke(?)...time tu dah nk kdt kol 11mlm...the aku trus briefing kat bdk2 "the origin" yg lain...time tu mus la yg pg semangat gile nk g sane...so time nk pergi,dah pakat2 smua nk g..tiba2 last minute ade yg xdpt nk g..antaranya Ameer,Imran n Zarul(bz katanya mlm tu)...so yg pergi kali ni ialah :

yg naik kereta : faisal awiengs,wan 22,ariff n atok
yg naik motor : lemon,mus,adham,wan tremp

so...dkt dlm kol 11.30 mlm...smua berkumpul kat bwh rmh untuk menyiapkan kenderaan masing2..smbil tu smpat gak la kitorg bergambar dan berdoa sblum nk gerak tu..sblm tu terserempak ngan ayien yg smpat bagi tempat2 yg seram d kl antaranya flat pekeliling n bukit tunku(jln duta)...mlm tu mus plak yg jadi tour guide menggantikan tmpat lemon(sbb mus org kl,lemon org kedah)..

wan : "mus,dah kunci pintu rmh??"- atok : "wan,bak rokok sebatang"

Ni la 4 "The Origin" yg asal...
pengikut setia dan crew tambahan pda mlm ni...

wan yang agak seram sejuk ketika baru nk start enjin kereta...

Ni la org2 yg naik kereta pda mlm tu(aku xnk bwk sbb tayar xsedap nk bwk time tu)

sblum jauh kitorg gerak,wan suruh mus g stesen minyak petronas n shell untuk isi minyak n beli mknn dlu...sambil2 tu aku berbincang ngan diorg ngan situasi pada mlm ni..mus ckp baik g highland tower je sbb kat situ je yg die tau..


Ni la penunggang motor pada mlm tu...(mus bwk laju gile time ni,myb nk elak dri "adik")

Ni la org kempunan minyak..hahaha

relax nmpk en.ariff..xpe2...sat lagi tau la pe jadi...hehehe

Wan yg baru lpas minta nombor fon dari awek dlm konti minyak tu..hahaha

ok..lpas dah buang air dan tambah air dlm bdn dan isi minyak dlm kenderaan masing2,mus trus bwk kitorg gerak masuk ke area kl ikut jln federal highway..dlm 30mint gak nk smpai ke kl..jln yg agak lengang dan xbyk kereta time tu..aku yg hampir tertido dlm kereta tersedar apabila kereta yg dipandu oleh wan berhenti di jln fletcher dkt ngan flat pekeliling...time tu wan nk isi angin tayar n mus dan wan tremp nk buang air kecil...


setiba di jln fletcher kl,adham yg dah xtahan nk g bilik air...

Mus yg tengah bengang kerana hampir xmenjumpai bilik air kat stesen minyak situ

Wan : "faisal,klu aku xmasuk U ni,dah lame aku jadi mekanik berjaya kat ipoh tau...!!!"
Faisal : "ek eleh,padahal ko isi angin tayar je..."

okla..slpas je kitorg gerak dari stesen minyak kat jln fletcher tu,trus kitorg berangkat ke area ulu klang..stiba je kat situ dlm kol 12.20 pagi,smpai la kitorg ke destinasi kami,tp tiba2 mus bwk kitorg g stesen minyak kat situ plak..aku tanya mus knp bwk kitorg ke situ,n mus ckp die xingat jln masuk ke highland tower sbb time dah mlm...dah xingat katanya..aduh...1masalah yg menimpa kitorg iaitu mencari plak kondo seram yg terletak di pinggir kota KL..dah la gelap mlm sunyi,,aduh2...rmai plak yg bgi alsan xnk masuk ke highland tower time tu sbb dah terasa seram plak dlm kereta n atas motor...puas kitorg menanya pekerja2 dlm stesen minyak tu n die ckp kat mus ikut jln besar n nmpk simpang ke kiri..so mus pun bwk la kitorg masuk ke lorong kiri sperti pe yg org tu ckp..

kelihatan lemon sedaya upaya membwa wan tremp menaiki bukit menujui highland tower..

terpaksa mengharungi berpuluh2 rmh banglo dlm area itu untuk masuk ke area itu...

ok,slpas dah pusing area situ dalm 15minit dan still kitorg xjmpa highland tower gak..so kitorg pun berhenti skali lagi ke GIANT kat dlm area itu dan mendapati premis itu dah tutup,so kitorg terpaksa la pusing balik keluar n menanya balik pekerja2 kat stesen minyak tu..n still jwpan yg sama,ikut jln besar td dan ikut simpang ke kiri,so kitorg pun skali lagi masuk tmpt yg sma dan still xjmpa2 gak highland tower...

kelihatan mus yg pening ngan jln2 kat area dlm ni...

Wan smpat beli teh ais sblum nk gerak...(mane dia...?)

ariff yg bosan smpat main gitar dlm kereta..aku tgh risau takut xjmpa highland tower je..

yg pelik nya...time kitorang terpaksa main pusing2 dlm area tu,terjmpa plak markas polis kat dlm tu(pe sal plak ada markas polis dlm area ni,de kes rompakan ke???)..so kitorg terpaksa berhati2 untuk mengelakkan diri daripada ditahan ngan polis2 tersebut...aku menanya la sape2 kat dlm kereta yg tau pe tmpt ni sbb mcm tmpt runtuhan pun ada aku tgk kat situ..then wan22 ckp myb kemungkinan bsar tmpt runtuh bukit antarabangsa..WOW....!!!!

dah la xjmpa highland tower,tp terjumpa plak tmpt rntuh bukit antarabangsa...patutla byk btol polis yg berkawal kat situ(ingat x kes rnthan bukit antarabangsa???)..then lpas dlm 10minit lpas tu...kitorg yg lbh kurg dah pusing 4kali dlm area tu..give up untuk berhenti dan menanya tmpt kat org lain plak..then kitorg terserempak ngan restoran melayu kat area kluar tu...trus aku suruh wan brhenti dan nak menanya kat mane tmpt highland tower sbnrnya...aku,lemon,atok dan wan g menanya kat dlm kdai mkan tu,first kitorg mnya org yg tgh melepak kat luar tu..ade 2bro tgh isap rokok..tanya soalan kat brader tu mane highland tower,korg nk tau pe jwpan nye??? "highland tower kat pahang kan?"..mak aih...pelik tol ngan mamat ni..die ni baru je ke dtg malaysia...???xtau mane highland tower ke..?pdhal kat situ gak..so kitorg g menanya kat seorg brader yg cool memberi alamat n jln ke highland tower...smpat gak kitorg menipu bro tu yg mengatakan kitorg de xsimen tgkap gmbr dpn highland tower waktu mlm pdhal nk cari hantu...ahahaha...anyway thx a lot bro sbb klu lu xde,xtau la kitorg nk g mane lpas tu...
terjumpa tapak runtuh(?) yg dlm area itu...

ni la tmpt kitorg terpaksa berhenti kerana jln kat dpn tu byk polis..so wan terpaksa pusing balik..ni Taman Bukit Jaya...dkt ngan area bukit antarabangsa(myb kot)...

ni aku pggl "flat coliseum" sbb aku tgk mcm coliseum bntknya dari luar...


so,ni la bro cool tu...die smpat pelawa kitorg mkan dlu kat restoran die tp bayar la..bkn free..hahaha

so slpas mendengar "taklimat" dari bro td,trus mus bwk kitorg ke jln yg dbritahu td, n kli ni kitorg comfirm yg kitorg dah jmpa highland tower....pergh...time ni la dlm kereta ada yg ckp yg die xnk masuk(mls aku nk btrh,tkut nnt die ckp aku tipu)..n time ni gak wan smpat membca surah2 lazim yg kedengaran dari mulut nye..aku???sah2 la dah ready nk masuk sbb aku yg ajak..tp tipula klu aku ckp xtakut...pergh...nmpk je highland tower tu,trus aku pdamkan cite2 seram dlm otak aku n niatkan yg aku just nk masuk n ambik bbrp gmbr je...so dlm kol 2.30 pagi kitorg smpai kat dpan highland tower tu..wan park kereta dpn rmh cina n motr kat selekoh masuk,time kitorg berkumpul dkt tong sampah situ,dae bbrp lagi mmbr yg xnk masuk sbb dah terlalu takut(aku pun dah takut gak time ni,tp xkan la xnk masuk,dah dtg jauh2,xkn nk blah gitu je,sian plak kat wan sbb pkai kereta die)..so aku paksakan dri aku dan kwn2 aku untuk masuk ke dlm highland tower..tp mus ckp klu bleh jgn masuk sbb ade yg dah ckp "ternampak" kelibat kat dlm area gelap lorong masuk highland tower tu...

so ni la papan jln masuk ke highland tower...


ni la reaksi pertama kitorg ttg highland tower(so sape2 yg ckp besar,jom try masuk sni)

adham yg sntiasa pkai helmet(aku) takut disekeh ngan hantu kat dlm rmh tu...

adham n atok yg coverline clear jln sblum nk berangkat masuk ke dlm highland tower..

ok,disinila bermulanya kekecohan yg berlaku ketika nak masuk ke highland tower..mula2,mus melarang kitorg masuk ke dlm tu sbb ade yg dah ternmpk "kelibat" kat dlm tu,then rmai plak yg katanya xnk masuk sbb takut terjadi pe2 kat diri diorg,antaranya ariff,atok n wan tremp,sbb time nk masuk tu,bkn diorg je,aku pun dah merasa 1aura semacam sblum nk mlangkah masuk ke dlm rmh tu...

ok,ni la highland tower pd waktu mlm melalui camera aku(sory,pda dasarnya,smua camera xdpt nk capture highland tower ngan baik pda mlm tu)..yg gelap tu la highland tower...

Sblum tu,sblum nk masuk HT,ade sebuat banglo tinggal kat sblah HT,yg mmg kelihatan gile seram sbb ntah,myb gelap kot,tp aku try gak menyuluh2kan lampu ke dlm rmh tu,so ngan keadaan team mmbr yg takot2 berani,so aku ambil keputusan untuk ajak diorg just masuk ke pintu masuk bangunan HT tu,then diorg ckp ok tp jgn lame2,so terpaksa la ngan hati ngan berat ni menerima keputusan mmbr2 lain pdhal klu bleh,mmg sgt2 aku nk masuk dlm tu untuk check dlm bgnan HT,so ngan hati2 nye ktorg melangkah masuk ke lorng masuk HT tu,tiba2......

lemon yg beranikan diri mengambil gmbr sorg2 dpn papan jln situ

tiba2 plak ade makhluk yg kami dpt merasakan kehadirannya dari jauh,yg membuatkan kami merasa agak cuak,nak lari pun ade,nak nyorok pun ada,sbb apa...?

sbb makhluk tu ialah POLIS....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

so nk sorok pun dah xsempat,nk lari,kerta n motor mcm ne..??so aku pun ckp la kat diorg untuk berserah...huhuhuhuhuu...then dlm 20minit gak kitorg kena soal siasat ngan polis tu(tu psal tajuk post kali ni ialah "disturbia")..n antara soalan yg ditanya oleh polis,

"siapa ketua korg semua ni???"

then automatically smua tangan dan kaki menunjukkan pda arah aku...aku???

aku ketua???pergh...

aku tukang ajak je,diorg ckp aku ketua???

dlm hati aku time tu ade 2perasaan,gembira n marah..

gembira sbb diorg ckp aku ketua n marah plak sbb knp time ni plak diorg mcm xnk tanggung kesalahan masing2...???kesalahan??

lupe plak,dlm soal siasat tu gak aku smpat soal polis tu balik...

"pe yg kitorg buat smpai abg nak bawak kitorg ke balai mlm ni???"

polis tu ckp "korg xtau x..yg korg dah masuk ke dlm kwsan larangan Malaysia..n klu disabit kesalahan,leh masuk lokap 3hari tau..."

aik...?xprnh aku dgr pun akta tu dlm seumur hidup aku...then pda msa yg sama,aku ckp kat lemon ..

"leh x aku ambik gmbar polis2 ni n letak dlm blog???"
lemon ckp "jgn,takut ko plak kena saman"

tp ikutkan hati aku time tu yg mmg panas gile time tu,mmg je aku nk ambik gmbr polis2 tu..dah la salah sorg dari diorg asyik usha2 n tanya soalan kat aku...pergh...ngan lemon n mus plak kena soal sbb bwk motor...

n dlm kecoh2 tu,tiba2 plak adegan seram berlaku ketika lemon menunjukan IC kepda polis tu,polis kat sblh die ternmpk "kelibat"(kononnya)kat dlm banglo tinggal tu..time tu gak atok pun katanya "ternampak" gak makhluk dlm banglo tu...then serta-merta smua kecuali aku,wan dan lemon jadi takut...aku yg time tu cume pkir yg polis tu cume nk takut2kan kitorg jgn masuk lagi kat dlm area HT tu,ngan amaran klu ternmpk kitorg lagi,xde chance,mmg masuk lokap...

tp nasib kitorg agak baik sbb die bri amaran je...so lpas je polis tu blah...mus yg tiba2 jd xtentu arah mengarahkan kitorg blah dari situ ngan serta merta...

aku yg agak kecewa sbb dah la xmasuk,kena tahan polis,gmbr HT 1 pun xdpt...so aku ckp kat mus jgn blah dlu sbb nk ambik bbrp gmbr lagi,but die ttp gak nk gerak dari situ diikuti oleh lemon ngan tremp...aku yg ttp xputus asa nk gak ambik 1gmbr clear HT time tu,suruh arif bkak camera mus n ambik bbrp gmbr,tp hasilnya ttp same gak,,,gelap,gelap dan gelap...so ngan hati sedih ngan bengang...aku masuk dlm kereta dan suruh wan bwk kerta blah dari situ...

so ni la hasil snap dari ariff..ttp xnmpk gak HT...bengang giler la time ni...!!!


ni pun HT dlm keadaan yg gelap..xdpt hasil yg memuaskan..dr camera mus...

Ni pun HT gak..nmpk x rmh banglo sblah kiri tu..???tu bkn banglo yg kitorg nmpk "kelibat" tu..
SO, ni la lorong nk kluar dari HT tu..aku yg gile geram menjerit2 dlm kerta...yela...bengang la..!


kelihatan motor tremp ngan lemon yg menunggu kitorg dari selekoh tu...

lorong yg gelap dan sunyi di HT...kitorg cube mengelak dari terserempak ngan polis td..

so setiba je kluar dari lorong HT dan smpai kluar..mus dan adham menunggu kitorg kat traffic light luar tu...then time tu smua berhenti sementara dan membuat rancangan baru,yela...misi ke HT dah gagal...so mst kena ganti ngan plan baru plan,so aku cadangkan pergi ke flat pekeliling time tu..tp kesemua "the origin" n crew tmbhan ckp xpyah g mane2 lpas ni sbb smua rase takut n xsedap nk g tmpt2 sebegitu lagi mlm tu..ngan "pakatan" dari smua org kecuali aku,terpaksa la aku memadamkan hasrat aku ke flat pekeliling mlm tu...n ngan atas nasihat wan untuk jgn kunjung mane2 tmpt lagi,so wan suruh kitorg lepak2 kat Dataran Merdeka lpas tu untuk release tension...mmg aku tgh tension time ni...


kelihatan lemon dan wan tremp tggu isyarat dari aku...

ariff cuba ambik gmbr aku yg tgh gile bengang...........

so..dah xde option lain,smua stju untuk ke dataran merdeka...


isyarat dari adham yg setuju ke Dataran Merdeka....

aku yg cube hilangkan tension,cube mengambil gmbr ariff dlm perjalanan ke Dataran...

gmbar aku yg pura2 gembira(pdhal tgh bengang lagi ni...)xcaye..?tanya wan...


tremp yg terkejut ngan kesesakan jln time nk ke dataran waktu pagi ni..

ok...stibanya aku n "the origin" di Dataran Merdeka dlm kol 3.30 pagi..pe lagi...bergambar la...nk hilangkan tension...hahaha

so,lpas je smpai kat situ,smua yg penat pulang dari HT nak merasa keindahan dataran waktu pagi plak...time2 pagi ni pun rmai gak org lepak2 kat situ...so..kat sini,rmai yg meluahkan perasaan masing2 ttg kejadian di HT..antaranya mus,wan tremp ngan atok...aku gak pe kurgnya...xabis2 ngan bengang dari dlm kerta kat HT tu....ade gak mmbr2 sndiri yg kutuk mmbr masing2 sbb xpuas hati ngan perangai masing2...aku xtau la klu kot2 ade ga yg xpuas hati ngan aku...

ni sign pe pun aku xtau..just ambik je nk memuatkan memori dlm camera ni...

setiba kitorg kat situ...mus yg rajin mempark moto sblah wan tremp...yg si adham dari td xreti nk bkak helmet(aku) ke...?

ariff yg baru je awek(?) call die....mus yg still merasa kebas kat bontot xnk bgun2 dari motonya..


so ni la "the origin" yg ikut pda mlm tu...iaitu aku sendiri...Faisal Awiengs

ni plak mus,yg agak emotional gak time balik dari HT tu....

ni plak crew tmbhan,wan tremp...org yg baru trun dari planet "2jari tersepit"..

ni plak adham aka "Kay"...kali ni branikan diri nk ikut...(jgn bajet comel ngan pkai helmet aku)


lemon yg kelhatan penat dan juga lapar(?)....

ni plak ariff...yg sbrnya dah tido tp nak gak ambik gmbr time tu...

ni la org penting yg menggerakkan kereta pd mlm tu...wan 22...(still single)...

setibanya kitorg masuk ke padang dataran tu...

masihkan ada jodoh aku ngan dia...???(adham n D???)

ni la dia Mr.Merdeka pada mlm tu...pegh...kredit untuk mus....


kembar xserupa gelap...hahahaha


gmbr kenangan trip ke HT yg xmenjadi...atok yg pening kpala xjmpa tndas nk kencing..

so slpas je bergmbr n berborak kat dataran...dlm kol 4 lbih..aku ajak bdk2 ni gerak pulang ke shah alam kerana smua dah mula mengantuk dan lapar gak....dlm perjlnan pulang ke S.A,masih kitorg dlm kerta berbual ttg kejadian kat HT...so aku conclude yg lpas ni xnk bwak org ckp berani sblum takut smpai ke tmpt seram..mlas aku nk ckp sape dia..tkut nnt die mengaku die berani...so...tiba je kat restoran di hati lemon dan ariff iaitu restoran ikhsana...terus pantas ariff dan wan tremp order mkanan yg gitu byk...gitu gak ngan atok...yg lapar gile katanya...

tgk la pggan kat atas meja tu...tu mknn untuk kol 4pagi...pergh.lapor btol kwn2 aku..

mus yg kelihatan penat mengajak wan ajak wan lawan winning11...


wan tremp yg sedang menghantar msej pada mak nya yg dia akan pulang lewat...


kelihatan ariff yg baru nk start sakit perut...hahahahaa...tau ko sakit perut...hahahaha


conclusion : so,slpas apa yg terjadi kat HT time tu,akan aku jadikan iktibar untuk lebih berstrategi plan untuk pergi ke ssuatu tmpt...n lbh berhati2 untuk bwk2 org yg mulutnya leh membangkitkan perasaan bunuh seseorg...so..jom kite dgr comment masing2 ttg mlm tu..
Faisal : aku bengang ngan seseorg mlm ni,sbb die cuba membuat kpla sndiri,dah la xdpt pe2,kena than polis n 1gmbr pun xdpt..so korg pun pham perasaan aku..
Wan : pnat yg dpat...hantu...??? kosong...!!!
Lemon : nasib baik aku xkena saman ngan polis td...ehehehe!!
Mus : nyampahla dia ikut kali ni,tu yg buatkan trip kali ni bosan n panas...!!!
Adham : btol ckp faisal...
Wan tremp : pnat je la yg dpt...tp enjoy ikut korg sbb first time buat bnda2 mcm ni...
Ariff : nasib baik xmasuk HT,klu x....
Atok : aku geram gile la dia ikut,mulut die..pergh...!!!
Final comment : mmg btol, n mmg btol sgt2 ngan smua comment korg tu...ade something yg buatkan masing2 geram pd hari tu...temsukla aku..so lpas tu...kitorg pun cuti sem ke 3..nk masuk sem 4(skrg ni pun cuti sem4 nak masuk sem4 dah)sory tau lmbt sgt update but jgn risau..skrg ni cuti..so aku akan updatekan cite2 yg spatutnya mmg dah update dari dlu lagi...then lpas ni aku nk update cite kat Asrama Tinggal kat Jln Semarak plak..hehehe..kali ni bkn ngan "the origin" lagi..but abang aku n kwn aku,mazwan..hahahaha...ok la...kali ni aku xdpt gmbr2 yg seram sbb mmg xde pun yg seram time tu..just feeling je...(mmg seram woo klu dah smpai kat situ..so sape2 yg ckp yg HT tu xde pe2 try la dtg...haha..baru tau yg ko tu laki ke jantan...)...ok la...terima kasij atas comment n sudi bace entry aku ni...hehehe...aku akan cuba buat yg terbaik untuk dptkan shot2 best ok...
salam dari aku : Faisal Awiengs

11 comments:

Anonymous said...

apesal nama adham tu aka "kay" ??
kay tu sape?

Shadow Master said...

hahahaha
nak tau ke..?
tanya la sndiri kat mamat tu..
hahahaaha

f.l.o.w.e.r.f.r.o.m.h.e.l.l said...

hye....sape kah dia?
sy xsuka dgr cter tergantung...huhu...betul ker seram HT tu?? nk gak feel seram...xada pengalaman wat adventure cam korg...herm semua cam bengang je... nk tgk pic HT....

f.l.o.w.e.r.f.r.o.m.h.e.l.l said...

hye....sape kah dia?
sy xsuka dgr cter tergantung...huhu...betul ker seram HT tu?? nk gak feel seram...xada pengalaman wat adventure cam korg...herm semua cam bengang je... nk tgk pic HT....

f.l.o.w.e.r.f.r.o.m.h.e.l.l said...

hye....sape kah dia?
sy xsuka dgr cter tergantung...huhu...betul ker seram HT tu?? nk gak feel seram...xada pengalaman wat adventure cam korg...herm semua cam bengang je... nk tgk pic HT....

Anonymous said...

hahaha. korang ni kelakar la.
camne boleh sesat sampai ke atas bukit antarabangsa.. yang flat tuh condominium la sebenarnya. haha

deanz said...

Shadow master,

txs drop blog gua...group u all ada beran tak pi jalan kuang, rawang tempat byk itu org mati kena bunuh campak kat sana...

try test la..

Anonymous said...

wakakakakakak..best blog korunk n mmg best r..hohohoohoh..tapi lawak..korunk lucu...
tp mmg best..
happening:)
walaupun ade bengang2..
biase r tuh

::::LAdY FAFA:::: said...

gilaka ar serammmmmmmmm... ;p

ayien ; iena said...

huhuhu..
tape..
len kli g ag..
sume tu dugaan babe!

nk join???
hahaha..
cnfirm lum smpai cna ak da terkucil dlu da sbb ketakutan.
hehehe..

btw chayok!!!

jai.jezz ^.~ said...

serius.. first time aku baca kau.. sebelum ni lalu jerk.. kah kah kah.. rajin la update blog weih..