Wednesday, December 16, 2009

Konvoi Dari KL Ke HT

Sory Sgt2 kepada yg dah baca blog ni yg tertunggu2 pasal post terbaru ni..
actually ni ni cite setahun yg lepas..
tp mcm biase...aku bz ngan study..
tp skrg ni dah xbz sbb tgh cuti sem..
so aku akan try updatekan smua cite pada cuti2 ni...
so enjoy...

Pada post kali ini,ia berkisahkan aku dan kwn2 aku dari kl yg teringin sgt nk gerak ke HT buat pertama kali...(tp bgi aku,dah kali ke-2,kali pertama pergi,kena tahan ngan polis...hahaha)

so,kali ni,kitorg pergi 9 org(no ganjil???)...
bermula ngan aku(the origin)
ngan acap,samsul,azwan,kimi,sofie,bashah,alang n faiz...
smua ni mmbr2 aku dari kl...

kisahnya bermula pada 9/5/09 pada hari sabtu...
xlama dari kes aku kena tahan ngan polis di HT...
mmbr aku,azwan tertarik ngan cite2 aku mencari "benda" tu ngan "the origin" s.alam..
so,time lepak tu,die ajak alang untuk menunjukkan jln ke bukit ampang...

"buat pe nk g ke bukit ampang...?"kata aku
azwan membalas "kat situ gelap,try cari "benda" tu kat atas bukit tu..."

so aku pun rase mcm tertarik ngan cite azwan...
dipendekkan cite...lepas kitorg lepak kat rizkhan kat taman tenaga...
dlm kol 12.30pagi...kitorg smua bersiap untuk bergerak ke HT n bukit ampang..

kelihatan acap happy mengisi minyak dlm motor buat kali pertama...hahahaha

ni dia "hero wat2 berani" pd mlm tu...

kimi dan sofie..di depan flat sri sabah


acap :"ambik gmbr aku ensem2 tau"
aku :"mcm ne nk ambik gmbr klu ko dah xensem..??"


basha: "kenapa ngan ko,samsul??"
samsul: "helmet sape ni,bau semacam je"

ni dia...

ok,selpas smua mengisi minyak motor,kitorg pun bergerak ke flat sri sabah
untuk azwan mengambil alang...
hampir dlm 15mint gak nk tggu bdk ni...
dlm perjlnan ke HT...aku jd single rider..kire aku tunggang sorg je la moto tu..
yg lain2 de partner sndiri...agak seram bile aku dgr cite azwan ttg bukit ampang tu..
sbb die kata slalu de org kena kcau kat atas tu,lgi2 kat tmpat "dark area" situ..
aku pn xprnh lg pergi sana..so mst la rase teringin nk gerak ke sana...
so stelah hmpir dlm 15minit dr sri sabah ke HT...tiba la jua kitorg smua ke sana
dari turun motor tu,aku cuba usha muka sorg2..yela nk tau sapa yg dah mula cuak kat situ..
so yg aku dh nmpk cuak,faiz,acap,bashah,sofie n kimi...
aku,azwan,samsul dah turun motor gerak ke dpn pintu masuk rmh banglo sblah HT...
tp si alang ni plak...cite mcm "hebat" plak...smua bnda die dah nmpk..
aku pun ambik 20% percaya ckp die...lg 80% mcm sampah...

ni la kitorg smasa smpai di depan HT..yg diorg tgh toleh kpala tu sdg tgh HT...

so, ni la alang "gebang"...haahahaa

samsul dan bashah

so,setelah kitorg yg turun dari atas motor sprti aku,azwan,alang dan samsul...
kitorg gerak ke dpn pintu masuk banglo tersebut..
alang menunjukkan laluan masuk ke HT...
aku tanya dia "pernah ke masuk dlm banglo ni...?"
then dia ckp,xpernah lg...sbb die pernh masuk dlm HT je...
so,sedang2 kitorg smua sedang rancak lepak dpn pintu masuk banglo tu...
tiba2 la plak.....


so ni la banglo kat sblah HT...yg mcm dah lame ditinggalkan...


keadaan yg suram rumah banglo itu


seram gak tgk lame2 kat tingkap ni...tingkap ni la si polis "ternmpk kelibat" dlm rmh ni...


nk ckp besar rmh banglo ni,mmg besar..cuma xberkesempatan nk masuk je...

so ni la pintu masuk rmh banglo tu..tgk gmbr xseram,try dok dpn ni sorg2 time ni...


just org yg prnh smpai sini je tau perasaan seram kat sini..


ni myb pondok pengawal kot...


ni antara gmbr sblum "saat2 yg mendebarkan" itu...

so setelah lepak kat dpn pintu masuk rmh banglo tu hmpir 10minit
untuk aku selidik n ambik gmbr dpn tu...
tiba2 la plak....

KEDENGARAN SATU BUNYI YG XSEDAP DIDENGAR DI TELINGA KAMI SEMUA
DAN MEMBUATKAN KITORG BERPELUH 1BAJU N SELUAR...
CUBE TEKA..BUNYI APA...?


baru je nk ajak bdk2 ni smua masuk dlm HT...tiba2

SEMUA TERKEJUT GILA APABILA TERDENGAR BUNYI ITU...
AKU,SAMSUL,AZWAN DAN ALANG YG BERDIRI DI DEPAN PINTU MASUK BERGETARAN LUTUT DAN BUKU LALI..
YG LAIN2 SMUA BERADA DIATAS MOTOR KETAKUTAN MENDENGAR BUNYI ITU...
DAN BUNYI ITU ADALAH.....

BUNYI NYALAKAN ANJING SBLAH RMH HT TU...!!!!

SHIT LA...
buatkan aku terkejut gile la...sumpah terperanjat gile..
yela sblum ni g ngan "the origin"..
xde pun bunyi anjing n kelibat "binatang haram" ni..
then tiba2 leh plak menyalak...sial gila la...

apa lagi,yg kitorg kat dpn pintu ni..
smua lari pergi ke motor masing2..
dan lantas smua menghidupkan enjin motor masing2...
dan tanpa mengeluarkan 1perkataan dari mulut..
smua terus menuju keluar dari area situ...



ni la keadaan kitorg slpas lari dan kluar dari area HT (gmbr diambil atas motor)


menuju kluar dari area HT dan terus menuju ke bukit ampang...

sempat ambik gmbr atas motor...

ok,slpas je kitorg kluar dari area HT tu,aku tanya azwan hendak ikut jln mana
alang kata die tahu jln nk ke bukit ampang...
so aku percaya je la ngan cite si alang ni...
slpas kitorg gagal masuk dlm HT td...
kitorg trus menuju ke bukit ampang yg sehaluan gak jln ke KL...
sambil2 hendak ke bukit ampang,aku sempat ambik gmbr di atas motor...


ni petronas yg tidak jauh dr area HT....


ni jln yg hendak menuju ke area bukit ampang...

ok,skrg ni dah hampir smpai ke bukit ampang...
time ni,azwan bgi arahan kat aku..
supaya dok dpan skali,kire kena lead la...
sbb aku sorg...diikuti azwan,samsul,acap n sofie...
time ni...pergh...blom lg smpai kat bukit tu..
aku dah terasa lain mcm...xde la rase seram..just..


azwan dan alang...berada di blkg kiri aku time nk naik ke bukit ampang...


samsul dan bashah..


acap ngan faiz...time ni faiz dah peluk acap..haahahaha


sofie ngan kimi..kelihatan sofie cuba memecut laju kerana dia dok blkg skali..hahaha

sekeliling jln xjauh dr bukit ampang...

kat jln tu...azwan ckp xde lampu..
aku dah la sorg..leh la plak die ckp gitu..
hahahaha..tp time tu aku kuatkan gak semangat aku..
so aku pun ambil posisi depan skali...
dah masuk area situ...byk la plak jln yg kena rempuh..
liku2 untuk naik bukit tu...ada la gak dlm 10minit...
tetapi...


jln menuju ke bukit ampang...


rmh lawa di kwsan situ...

aku ketinggalan di blkg untuk membetulkan posisi kamera di tangan...

sesudah smpai jln ke bukit ampang tu..
smua org jd diam...just aku ngan azwan je yg berckp..
dah tu,tempat tu gelap...
then,aku terus gak mengambil gmbr2 sekeliling untuk tgkap "gmbr dia"...


saje je snap gmbr ni...


waktu keluar dari area "bukit ampang"...

tp,sbnrnya kitorg dah salah masuk jalan..
kitorg terikut jln sblah yg menuju ke taman lain,bkn ke bukit ampang...
ini disebabkan ketiadaan lampu disitu dan kesilapan dari alang....
so mlm tu dikire gagal sbb xjumpa jln ke bukit ampang..
azwan n alang plak leh lupe jln masuk nk g bukit ampang tu...ish2...
yg kitorg pergi,taman perumahan area mane ntah...hahahaha


samsul : "kita ni dah mcm pemintak sedekah la plak dok sini.."
kimi : "bukan "kita", ko sorang je..."
sofie : "sedap plak dok atas kerusi ni,dah rase dok dlm rmh"

acap kebengangan akibat roti canai dia lmbt sampai...


kimi,alang dan samsul(mcm la si alang ni ada duit nk mkn)


ni la tempat kitorg lepak stiap hujung minggu..taman tenaga,KL


aku dan faiz...


bashah,azwan,sofie dan kimi tergelak sbb terbau kentut acap...

conclusion:agak bengang gak dengan kejadian "bodoh" kat HT..disebabkan nyalakan anjing,smua org termasuk la aku skali lari lintang-pukang...bangang punye anjing...xleh nk tgk kitorg ni bahagia kejap kat situ..dah la xdpt masuk HT,then boleh la plak si alang n azwan ni salah bwk masuk area...asal nk masuk bukit ampang,masuk taman mane ntah...erm...so mlm tu aku klasifikasikan mlm gagal untuk diorg n aku skali...so mari kite dgr komen2 dari mulut2 diorg..

Faisal:gagal kali ke-2 masuk HT n salah masuk taman..mst la aku bengang..tp ok la...buat kali pertama aku bwk bdk2 kl ni join aku wat bnda2 ni...

Acap:mlm yg tension untuk aku...

Samsul:bengang ngan bashah sbb die xbayar duit minyak motor aku...sedap2 naik xnk byar..

Kimi:hahaha...tergelak tgk smua lari dgr bunyi anjing...hahaha

Azwan:sory la...tersalah masuk area taman ni...

Bashah:xnmpk apa2 pun kat HT...

Sofie:ok la..first time kot aku join wat bnda2 ni...seram gak...

Faiz:mcm ne la aku leh gelabah time bunyi anjing tu td...?

Alang:xpe,lain kali aku bwk korg g tmpt yg lg seram...(???)

Final Comment:hahahaaha...klu diingat balik kejadian ini..mmg klakar part smua lari time dgr bunyi anjing tu...xpela...mmg xde rezeki kitorg nk masuk HT mlm tu...xpe,bkn jauh mane pun rmh aku ngan HT tu..n kisah leh salah masuk taman...tu agak bengang skit la...lain kali aku mlas la nk bwk si alang tu...cite mst nk gempak je..aku tgk xde benda pun...ok selepas ini,cite pasal kitorg g rmh kat jln semarak dan kali pertama kitorg nk "redah" kat tasik permaisuri waktu pagi..sbb ade org ckp ade "benda" tu kat situ..so nntkan cite yg akan datang...see ya..!!

Wa Caya Sama Lu!!!
(sory la sbb gile lama xudpate blog ni...bkn pe,mmg bz sbb study...erm n sory klu makin lama,makin dah xseram cite2 dlm blog ni..sbb klu korg rase xseram time baca post ni,so maknanya aku pun xrase seram gak la time aku g sana...tp anyway aku akan cuba gak nk update smua cite time cuti sem ni...hehehe thx to Kay Nisa atas sokongan anda selama ini...)

Tuesday, December 15, 2009

The Return Of FatalFrame 09

Aduh,baru je nak rehat dari semester yg "wicked" ni...
(hope pointer xjatuh merudum sgt kali ni)

ok,sudah sekian lama aku mendiamkan diri dari arena "penaipan berinternet yang terpanjang ini"(fatalframe xprnh stop membuat aktiviti mencari "that thing",just aku je "stop" seketika),kini aku kembali untuk menulis cerita tentang pengalaman aku dan "fatalframe" yang sekian lama,yang agak seram dan menakutkan(just jln cerita yg aku nk ceritakan agak susah untuk buat korang rasa takut),tak apa,aku akan sertakan sekali gambar2 yg tidak sesama sekali akan/telah/sudah/pasti/insyaALLAH di-Edit,kerana aku ingin menunjukkan jln cerita melalui gambar yg tlah diambil ketika aktiviti mencari "that thing"...

so,seperti apa yg telah aku janjikan dari post2 sebelum ini,aku akan update-kan semua cerita bermula dari slpas cerita aku,Mazwan dan abg aku,fizi pergi dari kolej tinggal kat Jln Semarak tu hingga yg kini...
Ini tempat2 yang aku akan ceritakan dlm post yg akan datang
(mengikut timeline bulan 5-12)

1.Highland Tower(bdk2 kl)
2.Jln Semarak(bdk2 kl)
3.Bukit Ampang(bdk kl)
4.Zoo Negara(alone)
5.Highland Tower/Bukit Damansara(alone)
6.Kubur Kristian/Klinik Cheras(alone)
7.Kubur Cina Istana Negara(alone)
8.Rumah Mona Fandey(lagi?-ngan lemon)
9.Zoo Negara(ngan faiz)
10.Flat Pekeliling(merol)
11.Segambut(merol)
12.Highland Tower(merol-tp masuk dlm)
13.Jln Seroja(fatalframe is back)
14.Jln seroja(lastly)

ok,korg nmpk byk kan?
so mmg tmpt2 tu aku telah pergi dan menyiasat kwsn itu
dan rata2 tempat ini aku pergi lebih dua kali untuk memastikan tmpt tu btol2 menyeramkan atau tidak..
dan ya,mmg ada org ckp kat aku...
"knp nk pergi mencari "that thing" pdhal korg pun tau yg bnda tu mmg wujud",
"korg xtakut ke nnt korg plak yg kena kacau?",
"korg ni dah ckup berani ke buat bnda2 ni?"...

hahahahaa...
ssah nk ckp,sbb klu aku ckp,mst ada yg balas balik..
baik aku diamkan diri n korg just tgk je pe yg aku wat..
klu xnk tau..lbh baik korg xyah tau...ok..
aku buat bnda ni just suka2 je...
hahahahhaa
okla..aku akan start update kembali pda hari selasa ini
(pdhal mmg dah hari selasa pun,just time blom tentu lagi...)
so korg just wait for the last...
aku try wat yang terbaik...
hope korg enjoy ngan picture default aku yg terbaru ini...
hahahhaahaha!!!
Salam Mistery Within Mystery Dari Aku n Fatalframe
Faisal Awiengs

cube teka kat mane "setan" ni melepak???

Friday, November 27, 2009

Pembunuhan Beramai-ramai di Masjid

Apabila darah Mengalir di tangan aku di pagi ini
(pembunuhan beramai2 di tapak masjid)


hahahahaa...
mcm biase la..
mesti korg dah bosan ngan ayat aku ni
tp nk buat mcm ne...knala ckp gak

sory to say...
aku xkan post cite yg terbaru di blog ini
bkn xnk post,just xde masa..
tp xpe..dah nk dkat cuti sem ni
so aku akan postkan k'smua skali cite dari bln 5 hggalah 10...hahahaa

berkesempatan aku di pagi mulia ini..
baru lpas blik dari solat tarawih..eh salah
solat raya td...hehehee
cepat plak time solat kali ni..slalu kol 9...
tp kali ni,kol 8 dah solat..huhuhuu
nsib baik aku cpt kluar dari rumah...
lmbt skit smpai kat masjid sbb tggu si Mirul ni..
hahahhaaa
xpela...nasib baik sempat solat td..
so sat lagi nk gerak ke rmh makcik aku..
nk g bunuh seekor...lembu..hahhaa
Zarul,jgn marah aku g bunuh sedara mara ko kat keramat...hahahahaa

okla ...
tggu tau smpai bln 12...
nnt aku post..
dengan ini
saye mengucapkan
selamat hari raya aidiladha kepada
semua umat islam di pelusuk dunia ini
terutama di Malaysia
alhamdulillah sekali lagi kita menyambut raya yg mulia ini
(dah mcm orang berkhutbah plak...)
hahahahaha
ok2..
Selamat Hari Raya AidilAdha Kepada semua pembaca2 blog ini
dan penkritik tetap blog seram aku ini
hehehehe(dah mcm AF plak)...
Salam Ikhlas Dari
FatalFrame "The Origin" 09:
Faisal Awiengs
Azwan Nizam
Mus
Syazwan Lemon

n tak lupa gak kepada "seseorang" yg aku ingin ucapkan slmat hari raya aidiladha ni tp xberkesempatan nak ucapkan sbb...
hahahahaa....
xpela...
Selamat Hari Raya AidilAdha kat "Fydo"....
:-0


Thursday, November 5, 2009

Hard In Hardness's Hardship

Salam Semua Pembaca Blog ini...
(xkisah la sape2,janji yg dah terbukak n terbaca blog ni)

pada kali ini, aku dapat berpeluang untuk meng-update-kan blog ini,tapi bkn entry baru la..
bkn xde cite baru,ada,tp memandangkan skrg ni aku btol/sgt/sumpah/serius/mmg bz,bz apa..?ah, yang ini kita xtau ni(mcm ayat dlm filem je)...xda la..aku bz ngan xsimen sem ni la..
tension gile...smua nk kna submit dlm seminggu lagi...aduh2..pdhal ade yg xwat pe2 lagi(yeke?)..
ntah la..bkn aku mlas nk update...just mmg xde time la nk bkak blog..4 ur info,dlm 2minggu gak aku x jengok blog aku ni..aduh2..
sory la klu wat korg menunggu2 cite terbaru dari kitorang...
mmg ade cite baru dari aku n geng2 fatalframe ni..
just korg tggu jela...
insya ALLAH aku akan kmbali aktif dlm bln 12(sory lama sgt,sbb time tu dah abis sem)..
hehehehe
time tu la cite dari bln 5 smpai 10 aku update kan..penat2 la,janji aku tulis n bagi korg baca..
ok2...???


n kepada smua yg comment kat slbah kanan page blog ni..
aku ucapkan very million thx a lot la coz sudi berkongsi pandangan,kritikan,cemuhan..
apa2 je la yg positif n negatif..
jgn risau...aku xambil hati jika ada comment yg agak "kasar"..
aku ambik sbgai kritikan membina untuk aku dlm meng-improve-kan lagi style blog ni..
sory 2 say..
aku mmg xreti sgt dlm nak men-decorate-kan page ni..
yela...aku mmg ske wat cite seram(pdhal xseram mane pun)
aku yg jenis "rock-keras" skit..so nk wat cantik2 ni mcm bkn dlm kepakaran aku la..
better biar je la page yg gelap sunyi ni ...
klu dlm style penulisan plak..
erm..ntah la...aku xleh sgt nk wat cite gempak2 sgt..
nnt org ingat aku reka2 cite...
aku nk bgi korg tau pe yg kitorg rase,nmpk,dengar,pijak(?) ketika dlm pencarian "benda" tu..
kire cite benar la..
klu korg rase xseram time baca blog tu...mknanya xseram jugak la kat kitorang time pergi tu..
tp korg just baca je..
korg xpergi lagi lokasi2 kitorg ni..klu dah masuk..tau la sndiri pe rasenye..hahahahaa
plg terbaru pun,aku g 1rumah kat area puncak alam(tp bkn kat situ,lagi dalam)..
ada 1rumah banglo(?) kat btol2 dlm hutan...terpacak 1 kat situ..dah kena tinggal..
pergh...aku dtg2 je kat situ dah dpt feel yg lain mcm..
yela..dlm hutan plak..
agak seram...besar..nntkan je la cite nye nnt ye..hahahahahaa

(THX ZURA COZ "WAKE-UP"KAN AKU TTG BLOG NI)..
ALSO TO EDDIE ROSEQA...NNT I(?) BACA BLOG U YE...HAHAHHA

SALAM DARI
FAISAL AWIENGS

Friday, September 18, 2009

Hari Pelepasan-Merdeka!!!

Salam Kepada Semua pembaca blog ni...
Hahahahaahaha...

selama sebulan aku "berehat" dari meng-update-kan blog ni...
mesti korg tertunggu2 akan post terbaru dari kitorg kan..????
xpe2...harap korg bersabar..kerana
post ini juga bkn untuk citer terbaru kitorg..
ini just untuk posting yg teristimewa bgi kitorang...
kerana...slama sblan kitorg gak x wat2 pe...
slain meningkatkan amalan di bulan ramadhan(ye ke...???)
kitorg akan kembali aktif melakukan pencarian benda2 ghaib ni...
setelah mereka(paham2 je la sape)
juga diberi rehat yg puas iaitu 30hari tanpa gaji & notis..
kembali menghantui malam2 korg di mana jua anda berada...
so...berhati2 di jalan raya(?)....
aku akan posting yg terbaru xlama lagi...tp xjanji bile...tp xlama..
tggu je la...

dan sebagai penutup kata di akhir bulan yg paling mulia di bulan islam...
aku,FAISAL AWIENGS dan krew2 FATALFRAME09 ingin mengucapkan
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR BATIN
kepada semua yg pernah terlibat ngan adventure kitorg ni dari permulaan
di rumah mona fandey sek.7 smpai la highland tower(yg terbaru ni)
secara langsung dan xlangsung dan kepada yg byk memberi tunjuk ajar,nasihat,cemuhan,kutukan ,kritikan,marahan,syarahan(?) kat kitorg...
kpda mak,ayah n adik bradik aku...thx 4 understand ngan perangai gile aku ni...
kat geng2 fatalframe yg lain...dari dak2 se-universiti,serumah,se-main,
thx a lot la sbb korg layan karenah hantu aku...
hahahaha,korg smua sbrnya berani just takut untuk pamerkan keberanian korg kat aku...
ok...hopefully korg still ada interest untuk wat bnda2 ni lagi..
n kpada yg still sokong kat keje kitorg ni...thx a very lot tau kat korg...
n kpda yg membaca blog ni...thx a million much kat korg...sbb korg la aku buat blog ni...

okla..pnjg sgt ni...nnt korg xbaca plak...
ni aku selitkan video salam raya "kawan" aku ni..
jmpa lagi di post yg akan datang...!!!

Salam RayaInsaf Dari -
Faisal Awiengs-Penulis Blog Fatal Frame 09

video
hahahaah....enjoy...!!!

Wednesday, August 26, 2009

Absent In A Month....

Perhatian kepada pembaca2 blog ni..

sorry sgt2 la sbb lame gile xupdate post terbaru..
bkn xnk post..just bz memanjang la...
ahahahaha

so post ni bkn nk cite ttg hantu..
tp ade kena mengena ngan diorg gak...hahahaha


LPAS NI,AKU AKAN BERHENTI MENGEPOST SEMENTARA SELAMA SEBULAN (1BULAN)
KERANA NAK REHAT JAP DLM BLN RAMADHAN NI....
YOLA....XDE CITE NK DICERITAKAN SBB HANTU(DLM BHSA ASAL,IBLIS2 SMUA KENA GARI TANGAN N KAKI KAT DLM NERAKA)
SO KLU AKU POST,MST KORG XRASE SERAM COZ XDE HANTU NK KACAU KORG...
HAHAHAHAHAHA!!!
OK LA...JGN RISAU...LPAS JE POSE NNT...AKU POST PART YG TERBARU NYE..
OK...!!!

SELAMAT BERPUASA SEMUA KEPADA SEMUA PEMBACA BLOG NI...
HEHEHEHHEE
SALAM RAMADHAN DARI :

FAISAL AWIENGS
AZWAN NIZAM
SYAZWAN RAZAK
MUSTAQEEM
AMEERUL RAIS
ADHAM MD DON
IMRAN ???
FITRI ATOKSELAYANG
ZARUL ANWAR
ARIFF YUSOF
WAN TREM
KAY???

ASSALAMMUALAIKUM!!!

Sunday, August 9, 2009

First Trial In KL - Tumpang Tanya Bang...

Bukan dengan "The Origin" lagi...

tapi dengan abg aku n kwn aku,mazwan...hahahaa
(sory lmbt post,aku g mengembara mencari tmpt2 seram...ahahaha..apa punya cuti la)
(n sory sgt2 post sbb mmg aku gile bz la....smpai bln pose baru nk post..huhuhuh sory2 tau)



so,slpas je aku pulang dari shah alam(sehari slpas kena than ngan polis kat HT)
trus aku pulang ke rmh kl,untuk check gmbr2 yg telah aku ambil kat HT...
then..mlm tu,aku yg dah thap gile bosan2 sgt(kwn2 se-KL aku plak smua smbg study tmpt lain,aku cuti-diorg study)..
so xde option lain,trus aku ajak abg aku g HT mlm tu..
tp time tu abg aku kat rmh mazwan...aku pun antar la msg kat die,n ajak skali mazwan ikut same...
tp mula2nye diorg xnk ikut..katanya takut pe2 jadi nnt...
aku punyala pujuk diorg supaya diorg g kali ni...dlm 30minit gak nk tau kptusan diorg ni.
then diorg stju..
pada asalnya,aku nk g sorg2 kat HT..tp pham2 jela...seram siot..hahahaa
tp tiba2 plak abg aku xyah g HT,sbb die nk bwk tmpt lain plak...wah..best ni..kali ni die nk bwak aku n mazwan ke tmpt JLN SMARAK...
kononnya tmpt lando n the team dlm cite "entiti bukti"(klu xsilap n cite yg abg aku dengar)
sbb kat situ kat die kata lando prnh wat pggambaran cite seram kt dlm bgnan tersebut...
so..pe2 hal lyn cite ni...

sblum berangkat..time nk ambik helmet kat rmh aku...

so,ni la mazwan(kwn aku)...time ni die suke sbb baru dapt gaji...

ni plak abg aku...sibuk risaukan motor n minyak....

ni plak aku..yg tgh kekenyangan lpas mkn nasi...


so ni la signboard jln tu...jln kent..dkt2 ngan jln semarak...



so...slpas dlm 20 minit gak menjelajah dlm area jln semarak ni,pda mula2nya abg aku kata die ingat lagi jln nk masuk area situ...but smpai2 situ,kena la redah dlm tu...n dlm 10minit gak barula jmpa rmh tu...actually tu bkn rmh..tu tmpt bekas asrama student kolej pe ntah...aku xingat...n myb kat sni gak la tmpt lando n team "entiti bukti" wat penggambaran tu..
n myb sstgah org tau kot cite psal "entiti bukti" yg dibuat oleh team lando tu...
n ade yg ckp kat aku,entiti bukti tu tipu smuanya kerana hnya lakonan smata2...
so...stiba kat situ....
ni lori yg diletak berhampiran ngan hostel tu...(skrg dah xde)...
ni la keadaan sekeliling hostel tu yg agak bersemak...


ni la gmbran awal yg dpt aku tgkat kat dpn hostel tu...

tiba2...kedengaran bunyi kereta yg dtg dari arah blkg kitorg..
time tu,abg aku asyik sibuk risaukan motornye...
yg si mazwan ni plak...xabis2 ckp kat aku yg ptut lpak situ dlm 10 minit je..
pdhal aku nk lpak situ dlm 30minit...so terpksa la aku tipu die jap yg ckp kat die lpak smpai 15minit je..
kitorg terpksa hati2 kat area situ sbb situ area rmh2 org kaya...
rmh sblh hostel ni siap psg CCTV lagi..(glamer aku nnt)


so...korg nmpkkan pgar yg ade di sekliling rmh tu???
pagar ni la yg buatkan aku xptut masuk dlm hostel tu..
n 1lagi...aku rsa bahaya sbb mmg situ bersemak la..
takut2 de bnda2 yg boleh mmbhaya kan kitorg..
so aku decide kat abg n mazwan yg xpyh masuk..
just ambik gmbr kat luar..

still ade pagar di kwsan hostel tu...
so...dlm 2ominit lbh ni...aku xdpt rasakan ape2 yg menyeramkan..
sbb :
1- aku xtau sejarah hostel ni
2- abg aku n mazwan ni penakut skit..skit2 nk balik..
3- byk peronda lalu kat area situ mlm2...
4- n myb aku ngantuk sgt kot time tu...
hahahaaha
so klu korg bace post ni..mst xrase seram ...
sbb aku pun xrase seram sgt..ahahha
tp nk gak post part ni..hehehe
ni la pokok besar yg agak menyeramkan di sblh hostel tu...

setiap part blok ni aku try capture....n xdpt pe2 yg pelik...

ni mazwan...yg baru lpas kentut dpn hostel tu..kuang asam tol mamat ni..hahahaha

pokok2 pelik yg ade di kwns tu...n berpagar..
klu la xde pagar ni...mau aku ambik kat bwh blok hostel tu..

so...time ni aku terasa sejuk smacam kat area angle ni...so trus aku capture kat pokok ni...
n lpas tu...


ni kat area sblah...dkt ngan dewan(xsilap aku la)....yg blok byk hostel...

n klu korg dtg sini...korg mst perasan yg ade lmpu terpasang dlm hostel ni..
pdhal mane de org dlm ni..

ni smpah2 yg dilonggokkan di dpn hostel tu...
tmpt ni pun agak seram bgi aku...

ni time dkt ngan motor..nk alihkan motor jap(nmpk x side mirror???)

so...dah agak2 lpak lame kat situ..
abg aku ajaka aku blah dari situ..
tp aku ttp gak xpuas ati...sbb aku xrase pe2 yg seram kat situ..
walaupun keadaan hostel tu pun dah ckup seram bgi org yg lmah semangat...
puas aku pusing hostel tu dlm 3-4kali..nk ambik pix2 n angle2 yg agak seram..
but still xdpt pe2 lagi..
so aku decide nk blah dari situ..
but tiba2...
keadaan hostel yg agak messy ckup buat seorg pompuan pengsan trus lalu dpn hostel ni...
(xcaye..?dtg sini tgk...hahahaah!!!)

rmh org kaya kat sblh kiri(kelihatan kereta tgh lalu dlm area jln yg agak gile gelap kat situ)..


kelihatan pagar yg masih utuh beridiri memagar hostel tersebut..
then tiba2...
time aku nk patah balik ke motor aku...
ade plak sebuah kereta mercedes(xsilap aku)
berhenti menanya aku,abg aku dan mazwan..
ttg mane rmh tuan haji ....????(dirahsiakan)...
aku trus ckp xtau(yela...aku bkn dok situ)
then aku tanya balik kat mamat tu...knp cari rmh tu...?
then die ckp...
time nk patah balik ke motor masing2...


second last pix sblum ttup camera...last capture for hostel front view...
(so dtg la sni lagi ye)ehehehe
mamat tu ckp nk g rmh haji tu sbb haji tu baru je meninggal dunia time maghrib hari yg sama..
pergh...!!!
yg aku trus ckp "innalillah"
yg abg aku n mazwa ni trus(hmpir) menjerit n trus capai masing2 punya helmet..
terkejut aku...
sbb pe..?
sbb rmh haji tu sblh je ngan hostel tu....
hahahahahahaha!!!!
trus aku n abg aku hidpukan enjin motor n gerak trus tnpa toleh kebelakang...
hahahah!!
sumpah..!!xbohong...!!!!
then,slpas je smpai rmh...si mazwan ni mengadu kat aku yg die pening kpala..
aduh...ni mst de bnda ikut blkg kitorg...so
aku pun bwk la si mazwan pusing2 kat downtown dlu sblum menuju ke rmah..
conclusion : mmg xenjoy sgt la g tmpt ni..sbb pertama...first2 dah sesat nk cari rmh ni,then tmpt ni terlalu gelap n sunyi sgt...mmg seram gak la...untk first time dtg ni...tp dh lame2 dok situ..xrase sgt...erm...agak pyh gak nk ambik gmbr kat sini..sbb sini mcm area rmh org kaya..smua rmh bsar2 kat area tu...n byk sgt peronda yg lalu lalang situ...takut plak diorg tngkap kitorg sbb disyaki nk pecah rmh org...(yela...org luar dtg masuk area rmh org kaya)..
dlm XPDC kali ni...mmg aku xdpt capture pe2 yg pelik n scary (just part nk blah je...hehehe)
so dgrkan comment masing2 di bwh ni...:
Faisal : stkat ni,mmg xdpt capture pe2 kat hostel ni..terlalu gelap n sunyi..mmg seram skit..just xdpt pe yg scary...just abg aku n mazwan ni je yg buat aku rase seram...
Fizi : erm...no comment..just terkejut ngan rmh org mati tu...hahahaha!!!
Mazwan : dah la...xnk ikut korg lagi wat benda2 ni...insaf!!!
Final Comment : mmg aku dpt agak yg korg rase bosan bace post ni...yela...xdpt pe2..
tp korg kena la phm...bkn setiap kali nk wat bnda2 ni mst dpt something...just luck je klu dpt bnda2 tu...n sbnarnya aku xreti sgt nt wat cite seram2 ni(lagi2 klu ngan cite yg korg dah biase dgr)...aku tulis ni ngan pe yg aku rasa n kwn2 aku rasa skali...klu diorg seram..mst aku rase seram gak...so..lpas je g tmpt ni..aku berehat sbntar dari mencari bnda2 ghaib ni...(yola time tu cuti sem 4) but xlame lpas tu,aku de wat skit research ttg tmpt2 seram kat kl ni...
hhhhaahaha...post yg lpas ni agak best tp xjanji seram ke x...tp klu korg dpt rase pe yg aku rase...mst korg rase seram nye..hehehehe.....n sory byk2 kat korg smua sbb menunggu post terbaru dari aku...mmg aku bz skit ni...yela..lpas XCDENT,motor rosak,so ssah skit nk gerak ke mana2 lpas tu...nk cari WIFI pun ssah...hahahahaha...!!!


ni la keadaan rmh tu time aku dipanggil oleh mamat kereta tu...biru x...?
so...korg tggu je post terbaru aku lpas ni...ok!!!SALAM 1 Malaysia!!!!