Wednesday, December 16, 2009

Konvoi Dari KL Ke HT

Sory Sgt2 kepada yg dah baca blog ni yg tertunggu2 pasal post terbaru ni..
actually ni ni cite setahun yg lepas..
tp mcm biase...aku bz ngan study..
tp skrg ni dah xbz sbb tgh cuti sem..
so aku akan try updatekan smua cite pada cuti2 ni...
so enjoy...

Pada post kali ini,ia berkisahkan aku dan kwn2 aku dari kl yg teringin sgt nk gerak ke HT buat pertama kali...(tp bgi aku,dah kali ke-2,kali pertama pergi,kena tahan ngan polis...hahaha)

so,kali ni,kitorg pergi 9 org(no ganjil???)...
bermula ngan aku(the origin)
ngan acap,samsul,azwan,kimi,sofie,bashah,alang n faiz...
smua ni mmbr2 aku dari kl...

kisahnya bermula pada 9/5/09 pada hari sabtu...
xlama dari kes aku kena tahan ngan polis di HT...
mmbr aku,azwan tertarik ngan cite2 aku mencari "benda" tu ngan "the origin" s.alam..
so,time lepak tu,die ajak alang untuk menunjukkan jln ke bukit ampang...

"buat pe nk g ke bukit ampang...?"kata aku
azwan membalas "kat situ gelap,try cari "benda" tu kat atas bukit tu..."

so aku pun rase mcm tertarik ngan cite azwan...
dipendekkan cite...lepas kitorg lepak kat rizkhan kat taman tenaga...
dlm kol 12.30pagi...kitorg smua bersiap untuk bergerak ke HT n bukit ampang..

kelihatan acap happy mengisi minyak dlm motor buat kali pertama...hahahaha

ni dia "hero wat2 berani" pd mlm tu...

kimi dan sofie..di depan flat sri sabah


acap :"ambik gmbr aku ensem2 tau"
aku :"mcm ne nk ambik gmbr klu ko dah xensem..??"


basha: "kenapa ngan ko,samsul??"
samsul: "helmet sape ni,bau semacam je"

ni dia...

ok,selpas smua mengisi minyak motor,kitorg pun bergerak ke flat sri sabah
untuk azwan mengambil alang...
hampir dlm 15mint gak nk tggu bdk ni...
dlm perjlnan ke HT...aku jd single rider..kire aku tunggang sorg je la moto tu..
yg lain2 de partner sndiri...agak seram bile aku dgr cite azwan ttg bukit ampang tu..
sbb die kata slalu de org kena kcau kat atas tu,lgi2 kat tmpat "dark area" situ..
aku pn xprnh lg pergi sana..so mst la rase teringin nk gerak ke sana...
so stelah hmpir dlm 15minit dr sri sabah ke HT...tiba la jua kitorg smua ke sana
dari turun motor tu,aku cuba usha muka sorg2..yela nk tau sapa yg dah mula cuak kat situ..
so yg aku dh nmpk cuak,faiz,acap,bashah,sofie n kimi...
aku,azwan,samsul dah turun motor gerak ke dpn pintu masuk rmh banglo sblah HT...
tp si alang ni plak...cite mcm "hebat" plak...smua bnda die dah nmpk..
aku pun ambik 20% percaya ckp die...lg 80% mcm sampah...

ni la kitorg smasa smpai di depan HT..yg diorg tgh toleh kpala tu sdg tgh HT...

so, ni la alang "gebang"...haahahaa

samsul dan bashah

so,setelah kitorg yg turun dari atas motor sprti aku,azwan,alang dan samsul...
kitorg gerak ke dpn pintu masuk banglo tersebut..
alang menunjukkan laluan masuk ke HT...
aku tanya dia "pernah ke masuk dlm banglo ni...?"
then dia ckp,xpernah lg...sbb die pernh masuk dlm HT je...
so,sedang2 kitorg smua sedang rancak lepak dpn pintu masuk banglo tu...
tiba2 la plak.....


so ni la banglo kat sblah HT...yg mcm dah lame ditinggalkan...


keadaan yg suram rumah banglo itu


seram gak tgk lame2 kat tingkap ni...tingkap ni la si polis "ternmpk kelibat" dlm rmh ni...


nk ckp besar rmh banglo ni,mmg besar..cuma xberkesempatan nk masuk je...

so ni la pintu masuk rmh banglo tu..tgk gmbr xseram,try dok dpn ni sorg2 time ni...


just org yg prnh smpai sini je tau perasaan seram kat sini..


ni myb pondok pengawal kot...


ni antara gmbr sblum "saat2 yg mendebarkan" itu...

so setelah lepak kat dpn pintu masuk rmh banglo tu hmpir 10minit
untuk aku selidik n ambik gmbr dpn tu...
tiba2 la plak....

KEDENGARAN SATU BUNYI YG XSEDAP DIDENGAR DI TELINGA KAMI SEMUA
DAN MEMBUATKAN KITORG BERPELUH 1BAJU N SELUAR...
CUBE TEKA..BUNYI APA...?


baru je nk ajak bdk2 ni smua masuk dlm HT...tiba2

SEMUA TERKEJUT GILA APABILA TERDENGAR BUNYI ITU...
AKU,SAMSUL,AZWAN DAN ALANG YG BERDIRI DI DEPAN PINTU MASUK BERGETARAN LUTUT DAN BUKU LALI..
YG LAIN2 SMUA BERADA DIATAS MOTOR KETAKUTAN MENDENGAR BUNYI ITU...
DAN BUNYI ITU ADALAH.....

BUNYI NYALAKAN ANJING SBLAH RMH HT TU...!!!!

SHIT LA...
buatkan aku terkejut gile la...sumpah terperanjat gile..
yela sblum ni g ngan "the origin"..
xde pun bunyi anjing n kelibat "binatang haram" ni..
then tiba2 leh plak menyalak...sial gila la...

apa lagi,yg kitorg kat dpn pintu ni..
smua lari pergi ke motor masing2..
dan lantas smua menghidupkan enjin motor masing2...
dan tanpa mengeluarkan 1perkataan dari mulut..
smua terus menuju keluar dari area situ...



ni la keadaan kitorg slpas lari dan kluar dari area HT (gmbr diambil atas motor)


menuju kluar dari area HT dan terus menuju ke bukit ampang...

sempat ambik gmbr atas motor...

ok,slpas je kitorg kluar dari area HT tu,aku tanya azwan hendak ikut jln mana
alang kata die tahu jln nk ke bukit ampang...
so aku percaya je la ngan cite si alang ni...
slpas kitorg gagal masuk dlm HT td...
kitorg trus menuju ke bukit ampang yg sehaluan gak jln ke KL...
sambil2 hendak ke bukit ampang,aku sempat ambik gmbr di atas motor...


ni petronas yg tidak jauh dr area HT....


ni jln yg hendak menuju ke area bukit ampang...

ok,skrg ni dah hampir smpai ke bukit ampang...
time ni,azwan bgi arahan kat aku..
supaya dok dpan skali,kire kena lead la...
sbb aku sorg...diikuti azwan,samsul,acap n sofie...
time ni...pergh...blom lg smpai kat bukit tu..
aku dah terasa lain mcm...xde la rase seram..just..


azwan dan alang...berada di blkg kiri aku time nk naik ke bukit ampang...


samsul dan bashah..


acap ngan faiz...time ni faiz dah peluk acap..haahahaha


sofie ngan kimi..kelihatan sofie cuba memecut laju kerana dia dok blkg skali..hahaha

sekeliling jln xjauh dr bukit ampang...

kat jln tu...azwan ckp xde lampu..
aku dah la sorg..leh la plak die ckp gitu..
hahahaha..tp time tu aku kuatkan gak semangat aku..
so aku pun ambil posisi depan skali...
dah masuk area situ...byk la plak jln yg kena rempuh..
liku2 untuk naik bukit tu...ada la gak dlm 10minit...
tetapi...


jln menuju ke bukit ampang...


rmh lawa di kwsan situ...

aku ketinggalan di blkg untuk membetulkan posisi kamera di tangan...

sesudah smpai jln ke bukit ampang tu..
smua org jd diam...just aku ngan azwan je yg berckp..
dah tu,tempat tu gelap...
then,aku terus gak mengambil gmbr2 sekeliling untuk tgkap "gmbr dia"...


saje je snap gmbr ni...


waktu keluar dari area "bukit ampang"...

tp,sbnrnya kitorg dah salah masuk jalan..
kitorg terikut jln sblah yg menuju ke taman lain,bkn ke bukit ampang...
ini disebabkan ketiadaan lampu disitu dan kesilapan dari alang....
so mlm tu dikire gagal sbb xjumpa jln ke bukit ampang..
azwan n alang plak leh lupe jln masuk nk g bukit ampang tu...ish2...
yg kitorg pergi,taman perumahan area mane ntah...hahahaha


samsul : "kita ni dah mcm pemintak sedekah la plak dok sini.."
kimi : "bukan "kita", ko sorang je..."
sofie : "sedap plak dok atas kerusi ni,dah rase dok dlm rmh"

acap kebengangan akibat roti canai dia lmbt sampai...


kimi,alang dan samsul(mcm la si alang ni ada duit nk mkn)


ni la tempat kitorg lepak stiap hujung minggu..taman tenaga,KL


aku dan faiz...


bashah,azwan,sofie dan kimi tergelak sbb terbau kentut acap...

conclusion:agak bengang gak dengan kejadian "bodoh" kat HT..disebabkan nyalakan anjing,smua org termasuk la aku skali lari lintang-pukang...bangang punye anjing...xleh nk tgk kitorg ni bahagia kejap kat situ..dah la xdpt masuk HT,then boleh la plak si alang n azwan ni salah bwk masuk area...asal nk masuk bukit ampang,masuk taman mane ntah...erm...so mlm tu aku klasifikasikan mlm gagal untuk diorg n aku skali...so mari kite dgr komen2 dari mulut2 diorg..

Faisal:gagal kali ke-2 masuk HT n salah masuk taman..mst la aku bengang..tp ok la...buat kali pertama aku bwk bdk2 kl ni join aku wat bnda2 ni...

Acap:mlm yg tension untuk aku...

Samsul:bengang ngan bashah sbb die xbayar duit minyak motor aku...sedap2 naik xnk byar..

Kimi:hahaha...tergelak tgk smua lari dgr bunyi anjing...hahaha

Azwan:sory la...tersalah masuk area taman ni...

Bashah:xnmpk apa2 pun kat HT...

Sofie:ok la..first time kot aku join wat bnda2 ni...seram gak...

Faiz:mcm ne la aku leh gelabah time bunyi anjing tu td...?

Alang:xpe,lain kali aku bwk korg g tmpt yg lg seram...(???)

Final Comment:hahahaaha...klu diingat balik kejadian ini..mmg klakar part smua lari time dgr bunyi anjing tu...xpela...mmg xde rezeki kitorg nk masuk HT mlm tu...xpe,bkn jauh mane pun rmh aku ngan HT tu..n kisah leh salah masuk taman...tu agak bengang skit la...lain kali aku mlas la nk bwk si alang tu...cite mst nk gempak je..aku tgk xde benda pun...ok selepas ini,cite pasal kitorg g rmh kat jln semarak dan kali pertama kitorg nk "redah" kat tasik permaisuri waktu pagi..sbb ade org ckp ade "benda" tu kat situ..so nntkan cite yg akan datang...see ya..!!

Wa Caya Sama Lu!!!
(sory la sbb gile lama xudpate blog ni...bkn pe,mmg bz sbb study...erm n sory klu makin lama,makin dah xseram cite2 dlm blog ni..sbb klu korg rase xseram time baca post ni,so maknanya aku pun xrase seram gak la time aku g sana...tp anyway aku akan cuba gak nk update smua cite time cuti sem ni...hehehe thx to Kay Nisa atas sokongan anda selama ini...)

6 comments:

Nisa A. said...

waaa... terang2 kott nama aku...!!
suka suka!!
thanksss a lot faisal..!!!
hehehe.. aku lah penyokong setia fatal frame kau.
aku kan wannabe. waaaa~

Shadow Master said...

hahahaha
dah cukup terangkan aku bgi nama ko dlm blog aku..hehehehe
suke suke,cari hantu ko xske plak..!!
hahahaha
yola kay adik manis..hahaha
bgus!!!

Anonymous said...

korang tahu x ade bnde yg ikot korang dlm gmbar tu

Shadow Master said...

tau je...ala biase la...klu nk ikut,ikut la...knp..?

nazatul aqila said...

seronok baca. hahah sebab kite pun ade gang minat aktivi macam neh . haha btw yang pegi tu bukan bukit ampang. tu jalan nak ke bukit TAR , taman Abdul razak . jalan ke bukit ampang lain :)

Faisal Awiengs said...

nazatul aqila:thx coz sudi baca blog kami,oh really?awak pernah join x aktiviti mcm ni?mmg bkn bukit ampang pun,sbb kwan kami salah bawak jln...mane awak tau area situ?hahaha 8-)