Wednesday, September 14, 2016

Final Visit on Apartment Riviera @ Asrama Lelaki KUIM, Ampang bersama Amerool & Eyna
Dengan Nama ALLAH Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang

 Tempat Gelaran : Asrama Lelaki KUIM (betul), Apartment Riviera (salah)
Lokasi : Asrama Lelaki KUIM, Taman Muda, 56100, Ampang, Selangor.
Tarikh Pencarian :  08/02/2014 Isnin Malam.
Jam : 12.30 AM
Kamera : DSLR Canon EOS 550D
Bersama : Amerool & EynaBaiklah, selepas aku, amerool & kakak@kembar aku haja melawat Bukit Antarabangsa, aku, amerool & eyna (kini isteri amerool) melawat sekali lagi Asrama Lelaki KUIM akak Apartment Riviera buat kali terakhir kerana ia dalam proses pembaikpulihan@renovate.

Kami bersiap dalam jam 11.50PM dan bergerak menaiki 2 motor (aku-Ghost Rider) dan park motor betol2 sebelah kedai makan seberang jalan Apartment Riviera ni.

Mula2 was-was jugak nak masuk sebab sebelum ni, aku dan amerool melawat sebentar ke tempat ni dan dapati ade pekerja asing yang tinggal dalam bangunan tersebut. Membuatkan kami lebih berhati2 akan kehadiran pekerja asing yang bekerja disitu untuk tidak membuat sebarang gangguan atau kejadian yang tidak diingini.

Tiba saja kami bertiga di depan pintu masuk AR ni, yang juga bersebelahan dengan Apartment Riviera yang sebenarnya (gambar bawah ni), kami "disambut" dengan kilauan/suluhan laser yang datang dari arah AR, yang mungkin ingin mengganggu aktiviti kami pada malam itu.

Tetapi, kami bertiga tidak patah semangat, dan terus mencari jalan masuk ke dalam AR. Kami menemui 1 lubang besar pada dinding zink biru yang membolehkan kami masuk ke dalam.

Apabila sudah berada di bahagian dalam AR, kami memeriksa sekeliling bagi memastikan tiada orang/mata-mata yang melihat kami sedang berada didalam. 

Keadaan berselerak di bahagian depan AR

Pintu masuk ke dalam AR

Memeriksa kawasan sekeliling

Antara corak grafiti yang ada 

selepas memastikan tiada orang/mata-mata yang memerhatikan kami, dengan perlahan kami segera melangkah kedalam bangunan AR, dan dapati banyak perubahan berlaku di sekitar bahagian dalam.

Banyak tempat yang dlu kotor sudah dibersihkan, banyak kasawan dalam keadaan pembaikpulihan, dan ada kawasan yang mungkin bahaya untuk kami masuk.

Apa yang paling terkejut, kami dapati kolam renang yang berada di tengah2 bangunan AR yang sebelum ini dipenuhi dengan air dan sampah sarap, kini hampir kering-kontang!.

kelihatan dalam proses pembaikpulihan

kelihatan baju pekerja asing yang tinggal didalam AR

kolam renang yang hampir kering tiada air

Selepas melihat keadaan kolam renang sebegitu rupa, kami berhati-hati melangkah ke kawasan yang ada pakaian pekerja asing bagi tidak memeranjat atau membuat mereka terjaga.

Kami melangkah ke kawasan tengah bangunan bersebelahan dengan kolam renang. Tetapi ketika kami amati keadaan kolam renang tersebut, ada beberapa ketulan batu kecil yang jatuh dari tingkat atas bertaburan di tepi kami.

Kami yang suspek mungkin ada pekerja asing yang tinggal di tingkat atas sedar atas kehadiran kami, membuatkan kami ambik keputusan untuk beredar keluar dari AR atas dasar keselamatan kami bertiga untuk mengelakkan perkara yang tidak diingini berlaku.

Eyna melihat pakaian pekerja asing yang tergantung

Sejurus mendengar ketulan batu jatuh dari tingkat atas

Markas pekerja asing

Kolam Renang yang sudah tiada air

Masih kedengaran bunyi batu jatuh, tapi tak dapat cari entiti diatas

Kami masuk semula ke bawah bangunan AR untuk mengelak dari kena serpihan batu yang jatuh dari tingkat atas. Kami bertiga memeriksa kawasan ampaian pakaian untuk memastikan tiada apa yang pelik atau orang yang berada di sekitar kawasan tersebut.

Kami pun patah balik semula ke pintu masuk untuk keluar dari kawasan tersebut. Kami segera beredar dari kawasan tersebut dan menuju ke Pudu Ulu untuk berehat dan minum/makan malam.

Pintu masuk/keluar AR

Tersegam Tegak Bangunan AR

Eyna yang kepenatan

Amerool

Kebetulan, terjumpa kawan kat kedai makan aka Geng Penjejak Mistik

Baiklah, tiada apa yang pelik atau misteri atau aneh yang berlaku sepanjang lawatan terakhir kami ke Apartment Riviera, cuma kemungkinan kena gangguan pekerja asing yang membuang dari tingkat atas ke bawah.

Entri seterusnya adalah "Lawatan Mendalam" di Mimaland buat kali terakhir dan di Balai Polis Gombak Lama bersama kawan study di UiTM dulu, Hafiz yang nak sangat melihat tempat seram yang popular tersebut. Cuma kali ni kami berdua berjalan lebih ke dalam ke dua2 lokasi.

Salam Paranormal,

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Faisal "Awiengs" Mahamud
Admin/Ketua "The Origin" FatalFrame09No comments: