Wednesday, April 29, 2009

Pilot Episode of The Journey of "The Origin" Fatalframe09

Salam kepada semua pembaca blog ini sekalian...
Nama aku Faisal Mahamud...dikenali sebagai Faisal "Awiengs" gak...
aku sebagai ketua dari kumpulan aku merangkak "The Origin" member..
diberi kelayakan untuk menulis blog ni...
tujuan aku buat blog ni...xde tujun sebenarnya...saja2 je...
tapi selepas ilham datang time exam RTW tadi...terus aku buat blog ni..
ianya berkaitan aktiviti "riang" kami pada waktu malam...
"kami"...?
kumpulan ni xda name lagi sebenarya...so...
aku pun letak "FatalFrame09"..berdasarkan sebuah game seram dari jepun...
ianya berkaitan dengan kaitan kamera dengan dunia ghaib...
pada sape2 yang pernah main game tu...mesti tahu kan macam ne perasaan nya dengan aktiviti kami ni...
ianya terdiri dari "The Origin" member..start from 1-4..then 5-10 ialah Krew Tambahan..

1. Muhammad Faisal "AWIENGS" (Ketua "The Origin" Fatalframe09")
2. Mustaqeem "Mus" (Owner Camera)
3.Azwan Azmi "Wan 22" (Driver/Owner Kereta)
4. Syazwan Razak "Lemon" (Tour Guide)


                                                                           
                  5. Adham (Pemerhati lokasi)
                  6. Ameerul Rais (Pencadang lokasi)
                  7. Ariff (Narrator/Pencerita Seram)
                  8. Imran Adam (Pengikut Setia)
                  9. Zarul "Lembu" (Hot GUY)
                  10. Selayang (Banyak Tanya)

                  Antara alatan2 dan tools2 yang dibawa oleh ahli kumpulan ini antaranya DSLR Canon 400D,Digital video,camera digital "compact",rantai besi,serpihan kaca,sebuah kereta kelisa,4buah motor(under government)?...

                  aktiviti ini bertujuan untuk mencabar keberanian semangat ahli2 kumpulan ni yang selama ni cakap besar,dan ni la "platform"nya untuk proved your strengh,mentality and physical.Kami sesekali tidak akan membawa perempuan untuk join kembara kumpulan ni demi keselamatan orang tersebut..
                  Maka,jika ada silap,salah,wrong,difficult,masalah,problem and anything yang boleh mengganggu jiwa,pemikiran,akal,kelakuan korang,aku sebagai "the origin member" meminta maaf sebanyak mungkin..ok... 

                  and untuk pengetahuan korg smua..smua cite n gmbr dlm blog ni adalah benar,tulus,dah xyah nak ditapis oleh jakin,finas,BPR,en.mat(kenapa plak die ade ni?)...xde edit2 pic...smua natural..smua cite dari pengalaman smua "The Origin"..

                  kumpulan ni bukan cuba untuk meniru "seekers"(walaupun alatan kami xsehebat diorg)..cume konsep je same..untuk membongkar kebenaran cerita/urban legend/tanggapan orang malaysia tentang cerita seram/misteri setempat atau kawasan yang dikhabarkan berhantu....and,jika sape2 diantara pembaca blog ni, yang ada information about tempat2 "keras" kat area shah alam especially shah alam and KL,inform la kat aku..leh la aku ngan member2 aku survey tempat tu..ok...



                  7 comments:

                  Shadow Master said...

                  sila la comment..ni percubaan pertama aku membuat blog ttg hantu ni...

                  sara said...

                  FUHYOO GEMPAK A TITTER NIE

                  SERAMM GLEEE

                  BGOS3 WAT LG EH CITE CM2

                  BEST3

                  -LISA- said...

                  not bad.
                  keep it up :)

                  kakak ponti said...

                  meh la dtg survey tempat i...mari la..mariii..mariiiiii

                  faiq said...

                  faisal, i think u should take picture totally scary

                  FAIQ said...

                  ok2 nice blogging but i think u should start blogging in english. =)

                  Shadow Master said...

                  thx 4 all yg sudah comment psal blog ni...thx a lot2..
                  erm...for faiq..
                  lain kali...klu ade function psal bnda2 ni..ko join la.n jadi cameraman...baru ko tau mcm ne jd cameraman hantu2 ni...n psal blog english...aku xmmpu tulis smua benda dlm english...sbb broken..but still in improvement..pe kate ko plak buat blog hantu dlm versi english...no copy,no translate...pe mcm..?n put picture that totally scary(bak kata ko la kan)...hehehehe
                  thx a lot tau..