Friday, June 12, 2009

~The Origin- Revealed The Truth Part 2

Sebenar,benar dan kira dah benor la ni....
(sory lmbt sgt nk update,bkn mlas,just dont have a right time to make it)

ok,slpas aku lame sgt xupdate cite yg terbaru...sbb ke"bz"an aku ni(just kwn2 kat se-U aku je knp aku bz)...slpas aku post part ni,aku akan trus post part time kitorg g highland tower...huhuhuhuhuhu

ok,part ni aku nk jelaskan korg kat mane "benda" tu,nk bgi korg tgk btol2 adakah "benda" tu btol2 "benda ghaib" or trick camera aku?
tp buat mase ni,still aku xreti nk main trick camera(mcm dah di-edit,di-photoshop-kan,and anything yg berkaitan ngan penipuan)...buat pe nk tipu2...buat penat jari aku je menaip post ni tau...huhuhuuu

ok2...setelah pnjg merapu,ingin sekali aku mengenalkan "tetamu" ketiga aku yg berjaya disnap dlm camera murah aku ni...smua pic2 "benda2" ni adalah bersangkut-paut dgn post yg lepas...so klu nk pham story,sila bace ye...

yg pertama,cube korg tgk btol2 kat dlm gelap sblh knan pic tu...(but sure korg still xnmpk lagi coz kecik sgt)...xpe2...korg just tgk dlu ok...


ok,dah puas tgk kat pic atas ni?xnmpk?xjelas?blurr?kecik sgt?gelap?
xpe2....sila tgk kat pic yg bwh ni plak...


nmpk x?klu nk tau,"benda" ni aku pggl "toyol" sbb dengan shape kpale nye,ngan ke-hijau-an nye lagi,ke-tajam-an bentuk matanye n plg jelas,gigi taring nye yg sgguh kelihatan dlm pic ni...
klu korg still xjelas...tgk la pic kat bwh ni plak...siap aku label plak....klu xjelas...tu bermakna aku dah zoom abis kat pic tu sbb nk bagi korg nmpk...still xnmpk...?pdan muke korg...hahahaahaha


puas hati...?huhuhhu
pnat gak nk edit untuk nk melabelkan bnda2 ni sbb aku dah la xreti sgt nk edit2 mcm ni...ni pun aku hentam je...nk bgi korg nmpk punye psal kan...xkish la...ok..disebalik cite gmbr ni...mmg aku xperasn lgsg "benda" tu time aku snap pic ni...sumpah..pic ni xsesekali di-edit ok...xcaya...?
sila dtg jmpa aku sndiri...aku buat keje ni pun sbb aku bosan..nk try something new dlm hidup aku...

ok,slpas aku membebel pnjg kat atas td,skrg plak aku nk introduce "adik dia" plak,tp td "abang dia" kat atas,ni plak,"adik dia" kat bwh...siap melekat kat tiang tu plak..huhhuhuhu...yg ni lagi la aku pelik,time snap ni,aku mmg pndg kat tmpt tu,tp still xnmpk ape2 pun...yela...dah xde rezeki kan ALLAH nk bgi aku tgk ngan mata aku,so dpt la snap dlm camera je...bkn smua org bertuah dpt snap pic2 "pelik" mcm aku ni...mcm pic kat bwah ni...cube korg renung2 lame kat situ...mst nmpk...kan???


xmpk..?kecik sgt?xpe....ade mase lagi untuk korg renung2 dlm pic tu...tgk btol2..xnmpk?
ok...tgk plak pic kat bwah ni...siap di-zoom-kan smpai 200px...huhuhuhuhuhu

slpas di-label-kan oleh aku,siap di-zoom...ni la kesan nye..hehehe
jelas x..?hensem x benda ni..?huhuhuhuhu
klu korg nk tgk lebih jelas lgi bnda tu...tgk plak pic kat bwh ni...lagi smart...hahahaha


ok,ni la dia...slpas di-xperimen-kan oleh aku,aku label2kan smua part body nye(sory klu pic ni kecik sgt) tp nk buat mcm ne...dah di-zoom,tulisan nmpk kecik kan...???xpela...korg try la lyan pic2 ni...hhuhuuh

ok,aku nk minta maaf la klu ade antara ayat2 aku kat atas ni agak membosankan...yela...BM aku xterer mane pun..huhuhuhu..aku buat pe yg mmpu aku buat je...semoga korg smua terhibur,smbil2 bace tu,sila undi pool yg aku buat kat sblh knan page ni...hehehe..sje je nk tau korg ni penakot ke x..lpas je post ni,aku try post part highland tower plak ye..sory kpda "the origin" smua sbb lmbt sgt meng-update-kan post terbaru...hahaha..sabar ye,tgn ni ade 10jari n 1pasang je tau,xlarat nk taip lame2,byk keje lgi aku nk buat,klu korg tlg xpe gak...hahahahaha
(aku selitkan 1 pic yg aku nk korg teka sndri pe name benda ni n pe name citer ni)...huhuhuhuhu
sbb skrg ni aku tgh mencari cite ni dari part 1-5....huhuhuhuhuhu...


dpt teka x name mamat hensem lagi bergaya ni???
kpd sape2 yg xberani usha lame2 bnda ni...xyah tgk trus...
sape2 yg tau cite ni...comment la ye....hahahahaa
just aku ske org-yg ske tgk cite faveret aku...huhuhuhuhuh
sbb aku mmg ske mencari-melihat-mendengar-merasa "HANTU"..huhuhuhuh

ok la....jmpa lagi di lain waktu dan di lain citer plak ye...
ngan adegan yg mendebarkan kitorg ketika berada di dpan highland tower tu nnt...ok..

see you'll nnt ok...
Assalammualaiku-Faisal Awiengs

8 comments:

f.l.o.w.e.r.f.r.o.m.h.e.l.l said...

huhu...now bru nmpk betul2...
walaupun hnya just like a shadow...but i can see it...
walaupun pic nyer x sharp...memg real....
best nye ader experience cam korg semua....
keep the good work....
try to impress us ok...

f.l.o.w.e.r.f.r.o.m.h.e.l.l said...

btw, tu citer aper erk???
xdpt nk tekalah....
rasa cam pernah tgk...tp di mana ya????
hehehe....sy lg layan citer mcm ni...
ader tgk coming soon nyer citer...that one really seram...xtaw lah...but for me memg seram.....but siyesly xdpt nk bygkan kalu time tgk kt wayang memg turun tali gantung tu hahhaa....try erk???

l0veyd0veyd00 said...

wei....ko tak nmpk ke pocong dlm gmbr tu?? gmbr kedua yg ko tunjuk tu, salah label la...aku nmpk pocong... hantu bungkus... ko tgk betul2...

Zampeada said...

aku boleh nampak btk lembaga tu... yg tak nampak mata atau giginya... walau gigih mana pun aku merenung gambar2nya... hehehe...

p/s sib baik nampak gak kan... kalau tak sah2 le aku nih buta.

izzati said...

Yang toyol tu, I just nampak 2 batang gigi. Tapi to be honest I saw something else. Dkt betul2 bawah gigi tu ada kepala bulat. boleh nampak mata and mulut dia. kecik je

izzati said...

Yang part toyol tu, I just nampak gigi 2 batang. tapi I ada nampak something else dkt betul2 bawah gigi tu. Ada kepala bulat and boleh nampak mata n mulut. kecik je and kaler hijau

izzati said...

Yang part toyol tu, I just nampak gigi 2 batang. tapi I ada nampak something else dkt betul2 bawah gigi tu. Ada kepala bulat and boleh nampak mata n mulut. kecik je and kaler hijau

Faisal Awiengs said...

IzzatiTjdn
berkenaan toyol tu,setiap orang ada perspective masing2,so mungkin apa yg saudari lihat itu adalah dari point of view saudari,saya tidak cakap itu tidak benar/palsu/bohong,cuma adakalanya apa yang kita lihat tidak sama apa yg orang lain lihat,so apa yg saudari izzati ckpkan psal toyol tu,saya tidak dapat lihat,tpi terima kasih atas kesudian saudari izzati kerana berkongsi pandangan dan membaca blog kami ini...