Wednesday, March 23, 2011

Aktviti FatalFrame Terakhir 2009 - "Kau Dengar Bunyi Tu?"

Pada hari rabu pagi yang sedang mendung awannya(sejuk gile)
waktu : 02:00 AM
lokasi : shah alam-jln seroja sg.buloh

crew : faisal awiengs
azwan nizam
syazwan lemon
mus

supporters : atok
zarul


baiklah,setelah mendiamkan diri hampir 3bulan lalu,kini peng-update(iaitu faisal/aku sndiri) ada masa terluang untuk meng-update-kan blog giler ni...sory semua pada para pembaca...so nikmatilah pengalaman terakhir kami pergi ke rmh besar di sg.buloh (rujuk pada entry sebelum ni)

pada malam tu,aku terus merancang untuk gerak ke rumah tersebut sbb aku dah xtahan nk tgk pe yg ade didalam rmh tersebut...so crew2 fatalframe09 termasuk zarul dan atok segera menyiapkan barang2 untuk pencarian kali ini..

ketika dalam penjalanan ke sana,hujan telah turun dgn perlahan di sekita highway guthrie...kali ini aku dah prepare-kan ngan bateri kamera yg kali ini telah di-charge lebih lame drpd sblum ini...



lelaki melayu terakhir...

syazwan@lemon..

azwan 23@yob perak

mus aqeem/zarul

atok@fikri...

dalam hujan kami redah...

ngan padatnya,kami berjaya "merosakkan" kereta wan...hahaha

depot berlepas...

kolej PTPL shah alam


UiTM Puncak Alam...


tiba saja di tempat berkenaan,aku terus bukak kamera n ambil gmbr berdekatan luar area rmh tu..

ni la signboard rmh tu..JLN SEROJA SG.Buloh

wan memeriksa kenderaannya...

ni la view rmh tersebut..besar x...?

so,plan mlm ni aku susunkan formasi 2-2-2(berdua-dua) untuk perjalanan masuk dlm rmh tu...so starting dpn skali wan/lemon,tengah zarul/mus dan belakang skali aku dan atok...mlm ni ade dua cameraman,aku dan mus(so entry kali ni aku gabungkan gmbar2 dari 2 kamera ini dan susunkan ikut timeline)


ini dia,MUS 2nd cameraman..

wan,brader macho...(still single...hehehehe)

lemon@syazwan...die-hard-fan chelsea...

atok...erm tu jela keje die,rokok rokok rokok...

zarul,owner camera...kamera kali ini ok...

aku,mcm biase...

lemon cube menyuluh kawasan yg dikatakan "benda" tu berada...

setelah berbincang,The Origin Fatal Frame 09 bergerak..

aku cube snap tmpt yg aku dpt tangkap "benda" tu kt beranda..

lemon,the lead man...caya la mon...

ruang dpn pintu rmh tersebut..

lemon :asyik aku dan wan je yg kena "redah" dlu,skali skali kau la plak masuk dlu zarul
zarul :eh,ape plak,nnt aku kentut kat dlm tu,korg gak yg ssah nnt..

lemon n wan menolak pintu rmh tersebut..

smua pintu yg ade kat dlm rmh tersebut tertutup..

didepan ruang dapur rmh tersebut..

besi yg terbengkalai di blkg pintu ..

wan siap bwk kayu kt blkg,nk belasah sape la tu..?

ni la ruang tamu rmh tu yg agak bersepah..(asap lalu jap)

ruang kabinet dapur yg agak cantik..

lemon cube masuk ke blok rumah yg 1lagi..

ruang jendela yg mmg xleh nk bukak...

ni la permukaan lantai kayu di rumah tu...

titi untuk menuju ke beranda yg dah rapuh..

ruang tamu rmh yg lagi 1...DO NO SIT...(mmg xnk duduk pun)

erm...dah siap bwk paip kat tgn eh lemon...

aik,wan,muka dah mcm nmpk hantu je...?hahahaha

ini katil kat bilik bwh sblah tgga....erm agak pnas bile nk masuk bilik ni..

atok yg xsabar nak naik ke tgkat atas rmh tersebut...

so,ni la die bilik yg aku berjaya tngkap "penampakkan benda" tu..

masuk ke bilik sblah dlu,ada katil besar yg telantar disitu..

view dari tingkap tgga,nmpk beranda luar..

erm,ade something yg pelik kat tingkap bilik ni..

cube ambik gmbr kat tingkap tu,tp bilik ni terlalu gelap sgt,camera lmbt sgt nk loading..

cube ambik gmbr tingkap tu dari view yg lain..

ni la yg ade didalam bilik tersebut..

yg mane paling hot bagi anda???

tu dia,barisan berani mati FatalFrame09..

view dr dekat untuk laluan titi ke beranda...

sofa yg ada di dlm rmh tersebut...

gmbr sebelum nk bergerak kluar rmh ini..pe yg ko suluh tu lemon???

aku yg cube check kamera..

atok : jauh skit mus,aku nk kentut ni..

zarul la yg paling xsabar nk keluar rumah ketika ini..

lemon akan terus merindui rmh ini..

pose terakhir abg wan pada tahun 2009 di rmh ini..

ni la laluan ke rmh tersebut..rmh yg paling berhampiran dgn rmh ni ialah kat bwh bukit tu..

tempat yg aku berjaya dpt tgkap gmbr disitu..

mus : pe la nasib kita ni,dok kat rmh hantu ni..
lemon : nak tau nasib ko,tggu result exam nnt..
wan :aku pun same la mus..

untuk tidak menghampa-kan,aku letak gmbr ko 1 disini zarul..

oklah,disini THE ORIGIN FATALFRAME09 ingin mengucapkan jutaan minta maaf kepada semua pembaca blog ini kerana kelewatan untuk meng-update-kan entry2 yg terbaru didlm blog ini...disebabkan banyak sgt mslah yg menimpa pada kami,entry2 yg dri 2010 hgga kini lmbt di-update-kan kedalam ini...

dan pasal apa entry ini berlainan sdkit (kurang text,just ade pic n ade description di bwhnya),ini kerana penulis ingin mencuba sesuatu yg baru dlm penulisan entry,bagi mencepatkan proses pembacaan para pembaca dalam blog ini(rasenya ramai yg xske baca entry2 yg byk n pnjang sgt text nya,btol x???

so,slpas ni penulis akan cuba kerap luangkan masa mengadap blog ini dan cuba cepat2 meng-update-kan entry...

apa2 pun,aktiviti2 memburu dan mencari "benda halus" ini kami masih meneruskan jua hingga hari ini (hari 18/06/2011 sabtu),xkisah la dari crew FatalFrame09 sndiri or penulis bersama rakan2 KL or berseorangan mencari di sekitar kawasan KL n shah alam...

anyway,TERIMA KASIH kepada kesemua yg telah terlibat secara langsung atau tidak langsung dalam FatalFrame09 terutama kepada ibubapa crew2 ini yg byk beri support kpd kami,kepada ahli2 keluarga kami,rakan2 yg sokong dengan usaha kami yg bukan sia2,dan terakhir dan amat penting iaitu ANDA PARA PEMBACA BLOG INI!!!

Salam Hormat
Faisal Awiengs
Leader of FatalFrame09

5 comments:

as@lala said...

wah~~bestnye~~ :D
nk wt gak la group cm korng ni~

Anonymous said...

Kenapa rumah ni kena tinggal? Ade story disebaliknya ke?

Shadow Master said...

lala-try la wat,tp jgn ade laki pun dlm group tu...

Shadow Master said...

lala-try la wat,tp jgn ade laki pun dlm group tu...

Shadow Master said...

A-xsure la plak,dgr cite rmh tu rmh org2 besar selangor,then diorg kalah dlm pilihan raya tahun 1999 dlu,then dibiarkan gitu je...