Wednesday, January 27, 2010

Sesat Di Pertengahan Jalan

PADA 05/08/2009 IAITU HARI RABU
(SELEPAS SEMBUH DARI ACCIDENT MOTOR)

oklah,setelah lama berehat dari kecederaan akibat kemalanagan motor pada bulan 6 yg lalu,kini,aku kembali dengan pencarian tempat2 baru disekitar kuala lumpur.yelah,tengah cuti semester ni,aku xtau nk wat ape,so kebetulan plak kawan aku di KL ni,amerool yg sedang xbuat ape2,teringin btol nk pergi ke rmh kosong dekat SEGAMBUT...aku xprnh lgi jejakkan kaki ke segambut walaupun dah lame hidup dlm KL ni...

So,dlm kol 12.45 pagi,aku dan amerool dah bersedia untuk bergerak ke segambut.Mula2,kitorg gerak ke stesen minyak petronas di bandar sri permaisuri untuk mengisi minyak dlm motor aku(actually bkn motor aku,motor aku masih dlm bengkel,tgh baiki dek accident bln6 tu)..


so,ni la amerool,mmbr KL aku(riang sbb first time jmpa camera kot)

ni aku(dah sembuh ketika ini)..ni motor akak aku...

so,stlah bersedia gerak ke segambut,terus kitorg gerak dari stesen minyak,mlm tu,amerool yg jd "GPS" aku(penunjuk arah) untuk ke segambut(aku xtau jln ke segambut)...dlm perjalanan hampir 15minit..tiba juga kitorg ke destinasi yg ditujui...

ni la rumah tinggal di area segambut,tp aku xtau sejarah rumah ni lgsg...

ssah gak nk tau rmh ni,sbb terlindung ngan hutan sekelilingnye...

rumah ni dari luar xnmpk seram sgt...tp klu dah smpai kat pintu masuknye..tau la sndiri..

kat luar area rmh ni penuh dgn pokok...


so stlah hmpir 5minit tercegat kat dpn rmh tu..si amerool ni dah rase seram smcm...ngan bunyi anjingnye lg(xtau la mana dtgnye bunyi anjing tu)dah ckup wat aku rase nk blah dari situ...

ni plak signboard jln segambut tu...

ni la amerool(tgh layan rokok kat tepi tasik)

ni plak skola menengah segambut(yeke?)

ni plak aku...

so slpas menenangkan diri di area dpn skola menengah segambut tu,mula2 aku ajak amerool pergi smula area rmh banglo tinggal tu..tp amerool menolak..sbb die rase mcm ade "seseorg" kat dlm area rmh banglo tu..tp bagi aku,mcm xde pe2 je kat situ...puas aku memujuk amerool supaya pergi semula ke rmh banglo tu,akhirnya die pun akur ngan permintaan aku...so kitorg pun patah la balik ke rmh banglo tu yg xjauh dri skola tu...

aku berdiri di depan pintu masuk area rmh banglo tinggal segambut ni..

ni plak permandangan rmh banglo dari luar...serius mmg gelap gile kat sini...

so smpai kat situ pun,kitorg xlama lepak2 kat situ,sbb nmpk agak seram la dok situ(gelap n tmpt org)...so aku dan amerool pun blah slpas ambik bbrp gmbr kat dpn pintu masuk rmh banglo tu..then jam pun dah menunjukkan pukul 1.30am...pe lagi,dah penat jln jauh2 mlm tu...kitorg pun pekena air warung kat warung kawan si amerool ni...

aku yg dlm kepenatan..

si amerool ni tau nk minum free je(suruh aku blnja)

then,didalam perjalanan pulang ke kl,aku terperasan 1tmpt ni yg mcm aku kenal sgt,Flat pekeliling,yg dah lame aku xjengah situ...trus aku stop motor aku kat tepi jln untuk bergmbr disitu...

ni rmh lame amerool,tp bkn flat blkg ni...

time ni byk kreta parking kat dlm area flat ni..

so ni la flat pekeliling yg dah lame ditinggal kan...(skrg ni myb tgh dlm proses runtuh kot)

xlama kitorg lepak kat dpn flat tu,aku bwk amerool pusing2 kat dlm area flat pekeliling tu...mula2 amerool xnk sbb die kata dah mengantok...tp aku ttp gak bwk dia kesitu..perasaan aku ok je time ni..sbb kat sini bersebelahan ngan DBKL kuarters...dan terang(byk lmpu)..tp bile dah masuk dkt2 ngan flat tu...ngn gelap nye...mcm gmbr kat bwah ni...

apa mcm...gelap x..?time ni aku nmpk mat pet tgh "usha" kitorg...

ni plak kat blok blkg skali...mmg xde lmpu lgsg kat sni..

so,hmpir dlm 15minit gak kitorg lepak kat pekeliling tu...then dlm perjalanan pulang tu,aku dan amerool telah tersalah masuk jalan dan tersesat smpai ke bukit jalil(bangang nye amerool)..nasib baik minyak motor aku cukup2 smpai kat stesen minyak kat bndar tun razak..klu x,menolak motor la mlm tu...so comment aku ngan amerool pda mlm itu...

Faisal : best gak rmh kat segambut tu..just xbrani nk masuk sbb tu area org...takut2 ade ape2 ke dlm tu...then aku agak bengang skit ngan amerool sbb leh bagi salah jln nk pulang ke rmh..mcm ne la leh sesat smpai bukit jalil..ish2...

Amerool : pergh..ni first time aku ikut faisal buat bnda2 ni...seram gak...thx faisal sbb blnja minum...teringat balik rmh lame aku kat flat tu...tp serius byk yg lain dri dlu...

Final Statement : so agak penat badan aku hari tu,yela,first time plak aku g segambut...xpernh2 plak aku g situ...at least aku dpt jln2 tmpt baru...pasal rmh besar kat segambut tu,nnt ade masa mst aku akan g situ lagi untuk merungkai cite psal rmh tu...n myb skrg ni Flat pekeliling dlm proses peruntuhan kot(sbb last skali aku g,dah kna pagar)...so xde pe2 yg special pd mlm ni..just lpas entri ni,entri psal rmh doktor "frenzy" di blkg zoo negara tu...tp klu nk tau cite selanjutnye...just tggu saja ok!

Salam
Faisal Awiengs+Fatalframe09

2 comments:

BULAT said...

yerk,,,,sy taw tmpat 2 kt dgn sekolah segambut jaya kn:)


huhuhu

Shadow Master said...

oh yeke
xingat plak kat situ
xfamiliar la ngan area tu
knp..?
awk dok situ gak ker..?