Wednesday, May 13, 2009

~The Origin- Shocked Emerged~Part 1

Dalam keletihan dari Misi Kubur Cina tadi...(kali ni,part terakhir kitorg masuk rmah ni)
(sory kpada picture yg blur,tp kali ni...aku letakkan picture yg ada(kot) "entiti" dlm post ni)


Adham(kiri) dan imran(kanan) yg kelihatan penat xmasuk ke dlm rumah kali ni


"The Origin" berbincang ttg plan yg diikuti dan sape yg masuk kali ni
Ameer(blur) menyuruh saki-baki "The Origin" tggu diluar
Tepat kol 3 AM,semua angkatan "The Origin" slmat tiba di perkarangan rumah "mona fandey" itu.Tapi kali ni misi kami berbeza,yg masuk rmh kali ni ialah bdk2 yg xprnh masuk je,kecuali aku dan wan(pengiring bdk2 tu).Kitorg berbincang ttg plan dan kali ni rmai yg xmasuk.Skit je yg ikut dan rmai yg penakot gak.So,Team aku ialah

1 Faisal(aku)
2 Wan
3 Zarul
4 Selayang

dan Team 1 ialah(untuk masuk ke blkg rmh mona plak)
1 Mus
2 Ameer
3 Lemon
so,tanpa buang masa,dgn cuaca yg agak sejuk dan xbyk nyamuk,ngan keadaan yg agak suram time tu,entah,feeling aku lain skit time ni,agak teruja sbb skit je yg masuk.Aku ternmpk jiran dpn rmh mona ni asyik intai kitorg dari tingkat atas rmh die(seram gak tgk die intai dari atas rmh tu,mcm "benda" lain pun ada gak aku tgk".Tapi aku buat xendah,dgn niat kali ni,MASUK SELAMAT,KELUAR PUN SELAMAT.kitorg berjlan la ngan perlahan2 dan rapat ke dinding "pintu ghaib" tu.Lpas masuk ke dlm rmh tu,kitorg smua bukak alatan masing2 sprti aku bkak torchlight,camera n video,selayang bkak camera DSLR,zarul n wan bkak torchlight.First ,kitorg menuju ke bilik yg ada lukisan tu kat sblh kiri pintu masuk rmh tu.Zarul dan selayang bergitu excited melihat lukisan tu first time ever,pe lagi,selayang snap byk pic kat situ.Aku pun snap gak gmbr kat situ.Selepas meneliti lukisan tu,aku(org dpan skali,diikuti selayang,zarul dan wan blkg skali) berjlan ke ruang(bilik) besar kat bhgn luar rmh)kat sblah bilik lukisan tu).



Time kitorg nak masuk ke bilik lukisan tersebut

Selayang ngan lagak "berani" melihat sekeliling tmpt tu(mmg gelap gile time ni kt tmpt ni)


lukisan pelik yg ada dlm rmah tersebut yg berjaya di"snap" oleh aku


lagi lukisan pelik yg ada lukisan org menjerit
Tempat tu mmg agak seram n agak berlainan klu tgk pada waktu siang,sbb mmg gelap gile kat situ,dan byk pokok kat situ.Time ni aku dah cuak skit(bkan skit,byk!!!)sbb aku dpan skali,dan aku terpasang niat yg kali ni aku nak sgt tgk "benda" tu dpan2 mata buat kali pertama!!!(ape punya niat la).Kitorg berborak kat situ gak,aku la yg byk ckp sbb kena terangkan cerita rmh tu kat zarul dan slyg(sbb diorg first time masukk rmh tu).Wan plak asyik berlegar2 kat dlm area tu,dan asyik menyuluh kat area gelap tu(xtakut ke wan?).Zarul dan slyg byk menanya soalan kat aku dan aku terpksa la menjawab.Aku ada mengajak bdk2 ni masuk ke kwsn semak tu,tp wan ckp xpyah sbb takut ade benda2 yg boleh mencederakan kitorg sprti ular ke,labah2 ke,so.kitorg pun xjadi la nk masuk kat area semak2 tu.Kitorg agak lame gak kitorg menapak kat situ,kitorg pun gerak sbb xtahn ngan nyamuk dan takut.

Nak masuk ke perkarangan area besar tu(gelap gile la)


Wan yg berani menyuluh tmpt2 yg gelap dan selamba jer...sprti tembok tu..


keadaan sekeliling area tu,agak lapang,sunyi,gelap,byk nyamuk,dan byk bunyi serangga.


kitorg berjalan2 kat area tu tp jln rapat2(zarul dan selayang takut kat sini sbb gelap)

So,kluar je dari area tu,kitorg masuk ke bilik lukisan yg 1lagi,yg ada gmbr alien dan org tua menangis.Zarul terperanjat melihat lukisan2 tersebut lagi2 kat lukisan alien tu,selayang plak kat lukisan org tua menangis.Time ni selayang ade bisik kat aku,"sape yg lukis ni?",aku ckp "xtau,maybe pelukis yg bosan2"...kat sni aku xtulis byk sgt..sbb kitorg x lepak lame sgt kat situ..lpas singgah 1 tmpt,trus grak ke 1 tmpt.so,korg akan bace part2 ni yg agak skit je..then,lpas je "membelek" area bilik tu...

aku trus menangkap bbrp gmbr kat sekeliling bilik tu,time tu la aku ade ter"snap gmbr pelik"(time tu aku xperasan lagi,xcheck,sbb org ckp,jgn check lpas snap,tkut2 klu ade,terperanjat/mati).So,mmg time tu aku xcheck camera dan trus kan perjalanan ke ruang tamu(kot) yg sememang2nya besar kat tgkt bawh ni.Lpas je beredar dari situ,suhu dlm rumah tu tiba2 je berubah(aku dpt rasekan),sbb mula2 masuk dlm rmh tu,agak sejuk dan aku pun xberpeluh,tp smpai je kat rmh tamu tu,bkn je berpeluh,mulut pun ckp leh kluar asap(dah mcm kat luar negara plak) dan bdn aku pun trus basah ngn peluh.kedengara bunyi air menitik dari arah bilik lukisan tu(pdahal mane ade air dlm tu,nak ckp lpas hujan,xgak),ah,aku buat bodoh je..mlas nk usha..nnt dikire tegur plak..


Aku me"snap" keadaan kat luar rumah,time ni still xde pe2 lagi...


berada di bilik lukisan,mmg ngeri klu tgk lukisan2 tu lame2,lebih2 lagi klu sorg2...huhuhuhuhuhu


Ni la lukisan org tua menangis,khas aku snap n letak untuk korg tgk puas2....


klu korg tgk lame2 kan dl pic ni,pe yg korg nmpk?itu korg tgk,yg kitorg ni,kat tmpt tu lagi..lagi la merasa "kehadiran" benda tu...hehehehehehe


Teka tgn sape?eh,tu henset aku,menyuluh lukisan guli dan puisi ganjil kat situ


(AWAS,GAMBAR SELEPAS INI HANYA KEPADA YG BERANI MENENGOK SAHAJA,WALAUPUN XBBRPA JELAS,TP KORG NILAI LA SNDIRI ITU APE YE)
(HAK MILIK TERPELIHARA-THX JOE COZ INGATKAN AKU)

Kejayaan pertama "The Origin"

Nama Entiti : "mak cik kesunyian"(gelaran yg aku bagi sendiri,sbb aku yg snap sndiri)
Rupa Entiti : kepala,nmpk mata.hidung,mulut dan rmbut mengerbang
Lokasi Entiti : berdekatan ngan "tingkap?",sblh bilik lukisan
Jam : 3.25 pagi



klu skali pndg,aku pasti korg ckp xde pe2,aku pun same,mula2 tgk mcm xde pe,lpas je aku periksa picture ni kat KL,time tu kat rmh family,terkejut aku dibuatnya,trus aku pggl parents aku,tgk btol ke x picture tu,mula2 mak aku xpercaya,trus xnk tgk,then bapak aku plak,asyik ulang2 je tgk,pstu die ckp btol ke ni..?aku ckp,btol la...so.die pun percaya ape yg die tgk clm pic kat atas n bwh ni...then,aku tnjukkan pic ni kat dik-brdik aku plak..smua terkejut...wah!!!

gmbr ni slpas aku zoom kan(sory,gmbr nmpk kurg jelas,yela,dah lpas zoom kan,so ni la "entiti pertama" aku berjaya snap,huhuhuhu...first time ever in mylife tau..seram wo..buat aku termimpi2 teringat picture ni...klu korg perasan n nmpk btol2 dlm pic ni,ade "kepala" yg tgh usha kitorg ni,time ni,mata aku n smua org xperasan langsung "benda" tu sbb asyik usha lukisan tu je,n lokasi picture ni kat sblah lukisan guli tu,dkt ngan "tingkap"?..klu korg btol2 dlm gmbr ni,ada sepasang mata,hidung,rmbut dan mulut kat area tingkap tu...mula2 aku ingatkan pokok,tp usha balik,kat situ mane de hidupan,so...korg pikir la sndiri...


Time nak gerak ke area swimming pool


ade lagi lukisan pelik ni,aku xperasan langsung ade lukisan lagi

ni kayu reput(xsilap aku) yg dah lame mereput kat situ,sblh bilik lukisan guli

Ngan pantasnye aku membawa bdk2 tu ke area swimming pool...klu kat sni..xyah cite la...mmg sah2 gelap gile(time ni kpale aku asyik pkir nk nmpk benda tu je),pe lagi,mata aku ngan torchlight aku pun melilau sekeliing lbih2 lagi kat area pondok kecik kat situ,pergh...seram plak klu usha lame2 kat situ,kdg2 mata aku ni ternmpk gak mcm ade kelibat "org tgh berdiri" dlm pondok tu,tp xsure,sbb gelapkan.aku buat bodoh je la.zarul ade mengajak kitorg masuk ke dlm swimming pool tu,tp slayang ngan wan menolak,so kitorg pun menapak la kat situ kire2 dlm 15minit...then,lpas mengambil bbrp gmbr kat situ,kitorg pun masuk blik kat dlm ruang tamu tu,eh,lupe nk ckp,time kat luar(swimming pool),suhu kat luat rase panas gak la,masuk pun same gak,ni bkn ckp aku je,smua "the origin" yg ckp...


ni la pondok kecik sblh swimming pool...pe korg rase klu korg plak yg dtg sni..?


time ni kitorg masuk balik,lepak2 kat sini,cite2 jap...n klu korg gile2 perhatikan dlm pic ni..korg akn perasan 1 "benda" kat....tgk la sndiri...(ni aku baru perasan time nk post td)


cube2 jln kat area swim pool tu,gelap...gelap sgt2...try la korg dtg cni...

berada di ruang tamu,view kat atas plak,perasan x ceiling yg bulat tu???cantik...
So,lpas je kitorg dah menapak kat ruang tamu tu dlm 5minit,dah tiba mase nk bwk zarul dan selayang naik ke tingkat atas plak,nak bagi diorg rase n tgk keadaan kat tgkt atas,zarul ckp klu de pe2 yg pelik,blah trus tau,tp klu dah ade aku,jgn hrp nk blah trus,kena lepak dlu,hahaha..okla...nnt aku smbg lagi,pnjg lagi ni..mlas nk tulis pnjg2 ni,penat nak menaip,kena ingat lagi,nk tanye pendapat2 diorg lagi,okla...bace yg akan dtg punya post,sambungan dengan ni punya,tp part kat tgkt atas plak,n skali lagi aku dpt snap picture "benda" tu..hahahaa...tggu tau...assalammualaikum!!!

sbgai gambar penutup untuk part1 ni,tgk la pic kat atas ni..
ni la kolam yg ada kat bwh tangga yg xsiap dlm rmh tu...
nk swim x dlm ni..?besar...!!!

8 comments:

Anonymous said...

The origin.. kite tk nmpk pun pic entiti tu... tlg la tandakn...
kite rabun la...heheh

emma said...

x nampak pun gmbar 'benda' tu

kauthsar as kay said...

but seriously..i cant see a 'thing'
sy xnmpk entiti pn..gelap aje..myb it has gone..disapear..from my sight..

Shadow Master said...

oh..yeke..xnmpk..?
nnt2 aku mark blaik gmbr tu..
bnrnya mmg ada la..
tp xjelas..sbb aku dah zoom..
nnt aku tnjuk kat mane bnda2 tu..ok..!!!

sharifah nazatul seha said...

tgh syiok2 bace entry kat blog ni..
ttbe kuar sore org jerit..terkujut den..alih2, rupenyer lagu kat page ni..hish,wat terkejut je..seb bek x lari mencicit2..haha
anyway,yelar..x nmpak 'entiti' tu..
tp,ble tgok gmbar..yg mana ek..x igt lar..bulu roma mmg naik..
p/s: kalo bace blog ni, kena tutup dlu volume nyer..menakutkan btul..hehe..nyway,welldone!

Shadow Master said...

salam seha...thx tau bace blog tu n comment skali..
haahha..biase la..music2 tu nk bg tmbh gempak skit..hhehehe
dah agak..mmg cite tu xseram sgt...
saye tgh dlm pembikinan buat cite tu lg seram..
xnmpk..?xpe..nnt saye try jelaskan lagi pic tu..lagipun mmg pic tu xjelas sgt sbb dah zoom..so pham2 je la..hehehe

-Miss iQa- said...

perghhh . . cm hidup aje lukisan tu . . geram tgk . . apatah lagi yg owg tua tu . .

Shadow Master said...

iqa-tau x area rmh ni kat mane..?orang tua...?tu la my favourite...hehehe